top of page

Onmisbare kennis voor babywerkers

Dit kan Babykennis Academie voor jou betekenen...

 

 

Werk jij met aanstaande ouders en gezinnen met zeer jonge kinderen? Dan is kennis over Infant Mental Health (IMH) onmisbaar!

Waarom? De IMH-visie leert je op een andere manier kijken naar jouw cliënten of patiënten. En daar geven wij graag nascholing over.

 

Wanneer jij werkt meer zeer jonge kinderen dan helpt het alle betrokkenen om vanuit een brede visie naar de ontwikkeling van het kind te kijken. Zeer jonge kinderen zijn namelijk enorm gericht op sociaal contact, omdat ze voor hun overleving volledig afhankelijk zijn van hun omgeving. De ontwikkeling van een kind (zowel fysiek als emotioneel) hangt sterk samen met allerlei omgevingsfactoren. Vanuit de IMH-visie kijken we altijd naar wisselwerking tussen het kind en de sociale-, emotionele- en culturele omgevingsfactoren. Dus speelt er bijvoorbeeld een fysiek probleem bij het kind? Dan kijken we ook altijd naar de impact en de reactie op de ouders en op de ouder-kind relatie. Ervaren ouders een grote periode van stress? Dan vergeten we niet dat de ontwikkeling van hun zeer jonge kind hierdoor ook beïnvloedt wordt.

De scholingen van Babykennis Academie geven jou:

1. Meer begrip voor de kinderen met wie je werkt.

2. Sterkere verbinding met de ouders met wie je werkt.

3. Meer zelfvertrouwen in het ondersteunen van de ouder-kind relatie.

4. Meer diepgang, verwondering en plezier tijdens je werk.

Wil je meer leren over Infant Mental Health, maar niet direct een intensieve, dure opleiding volgen? Dan past ons scholingsaanbod zeer goed!

Voor wie?

Wil jij nog meer diepgang in je werk?

Wij bieden nascholingen op MBO en HBO+ niveau over Infant Mental Health. IMH scholingen zijn vaak gericht op wetenschappelijk opgeleide zorgprofessionals. Babykennis Academie vindt het belangrijk dat zorgprofessionals in alle functies, allemaal door deze rijke "IMH bril" naar de ontwikkeling van het kind gaan kijken. Als je dezelfde kijk hebt, spreek je namelijk ook dezelfde taal en begrijp je elkaar beter. Je hoeft bij ons niet gelijk een lange, dure specialistische opleiding te doen. Met korte cursussen kan jij je blik al verbreden en jouw zorgverlening nog beter afgestemd maken.

Kennis + praktijk = wijsheid

"Aan deze scholing heb ik echt iets in de praktijk..."

De wetenschappelijke kennis over Infant Mental Health, vertalen we op een invoelende manier voor je naar de praktijk. We willen namelijk graag dat de inhoud hiervan echt bij je binnenkomt en dat je er in je werk iets aan hebt.

Daarom hebben we het in onze nascholing niet alleen over theorie. IMH raakt ons namelijk allemaal persoonlijk. We zijn allemaal baby geweest, we hebben allemaal ouders en veel van ons hebben ook zelf kinderen. Dat de nascholingen iets in jou persoonlijk raken is mooi, want daar groei je van. Als mens en als professional. De lessen die jij leert over jezelf, kan je namelijk ook weer doorgeven aan jouw cliënten of patiënten.

Reacties op nascholingen

Young Family

De incompany trainingen van Babykennis Academie zijn door onze collega's uiterst positief beoordeeld! De trainingen zijn praktijkgericht, er was ruimte voor het gesprek en uitwisseling van best practices.

Ook de e-learning vooraf was van toegevoegde waarde.

Vanuit organisatieperspectief hebben we eveneens fijn samengewerkt. Minke stond open, heeft echt maatwerk geleverd en dacht mee in oplossingen.

Modern Family

Charlotte Bruins Slot, jeugdarts

De e-learning 'Transitie ouderschap en hechtingsproces' ziet er fantastisch uit. Heel aantrekkelijk en gevarieerd. Er is veel inhoud over een heel belangrijk onderwerp. Dit zou een grote groep moeten bereiken van verloskundigen, verpleegkundigen, jgz- professionals, maar ook gynaecologen en kinderartsen. Super leerzaam!

Newborn Baby

In de nascholing van Babykennis Academie heb ik veel praktische tips gekregen. Ik zal nu minder snel adviezen geven en meer vragen naar de beleving van ouders. Ook ben ik me bewust geworden van het belang van de woorden die je als professional gebruikt.

Baby with Wooden Toy

Baby in ontwikkeling is een prettige, leerzame cursus. Ik heb veel geleerd en er is me veel bijgebleven.

Het is bewustwording op de werkvloer.

Wil jij ouders nog betere ondersteuning geven in dit proces?

Nu de Infant Mental Health (IMH) visie een enorme opmars maakt in het land, wordt er steeds beter naar baby’s en de ouder-baby relatie gekeken. Er valt namelijk ontzettend veel te observeren aan (aanstaande) ouders en hun baby's. Continu laten zij horen en zien wat er speelt bij hen. Door wat er gezegd wordt, hoe er gekeken wordt, hoe er gehuild wordt en hoe er geknuffeld wordt. Ben je ook wel eens bang dat je misschien signalen mist? En dat deze signalen je nou juist hadden kunnen helpen om je cliënt/patiënt de steun te geven die ze nodig hadden? Deze e-learning kan je verder helpen. Het leert je toegepaste basiskennis over IMH.

Bekijk ons inspirerende  
geaccrediteerde scholingsaanbod...


Voor elke professional die met aanstaande ouders en/of gezinnen met zeer jonge kinderen werkt. Welke nascholingen helpen jou om ouder en kind nog beter te begrijpen en te ondersteunen?

ziekenhuis.jpeg
Nieuw!
SS NA BEVALLING.jpg

Reacties op nascholingen

Father with Newborn Baby

Onze collega’s hebben de online scholing 'Versterken van ouderschap & ouder-kindrelatie' als zeer prettig ervaren.

 

Informatief, mooie voorbeelden met veel achtergrondinformatie en genoeg ruimte voor vragen. Prettige samenwerking en afstemming vooraf met Minke om de scholing goed aan te laten sluiten bij de JGZ praktijk en de nieuwe JGZ richtlijn ouder-kindrelatie. Dank je wel voor je enthousiasme en betrokkenheid Minke!

Young Couple Expecting

Hoewel ik veel voorkennis had, vond ik toch verdieping in de e-learning 'Transitie ouderschap en hechtingsproces'. Bijvoorbeeld over de mentale organisatie van prille ouders.

De nieuwe handvatten om met kleine zinnen hechtingsgedrag bij ouders te bevorderen vind ik ook heel waardevol!

Happy Family

Prezorg verpleegkundige
CJG Rijnmond

Vaak hoor ik nascholingen aan en dan denk ik: interessant, en nu? Bij de nascholing van Babykennis Academie heb ik dat niet.

Na het volgen van een aantal scholingen bij Babykennis Academie, merk ik dat ik wat ik geleerd heb telkens weer kan meenemen naar de praktijk. Daar groei ik van!

Laptop Office Worker

Flexibel leren?

Bekijk HIER de e-learnings van Babykennis Academie.

Leren wanneer het jou uitkomt! Onze e-learnings hoef je niet in een keer af te maken. Is je tijd op? Of je concentratie? Sluit af en ga verder als je er weer klaar voor bent. Na aanmelding blijven onze e-learnings
8 weken tot je beschikking.

 

Wil je ons iets vragen? Neem gerust contact op!

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page