Wil jij ook de mooiste versie van jezelf zijn?

Welkom bij Babykennis

Therapie en coaching

Dichterbij jezelf komen

Ieder mens kent wel fases in het leven, waarin het niet zo lekker loopt. Dit kan in elke levensfase gebeuren. Je herkent het misschien wel. Je voelt je onrustig, vermoeid, geblokkeerd of gestresst. Je voelt je misschien zelfs hopeloos, alsof dit gevoel altijd zo sterk zal blijven. Bijvoorbeeld als er patronen zijn waar je graag vanaf wilt, maar dit lukt telkens niet. Of als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over de situatie. Je wilt graag ontspannen, genieten en stralen, maar hoe krijg je dat in deze fase voor elkaar?

Herkenbaar? Ik kan hierbij ondersteunen. In een sessie bij mij stem ik me af op jouw kern. Ik zie en voel wat jou nu het meest belemmert in het leven en samen gaan we naar de angel van jouw klacht. Ik steun je door de energie weer te laten doorstromen in jouw lichaam en energieveld. Op die manier kom je dichterbij jouw kern. Je gaat je eigen grenzen beter voelen, ervaart meer rust, ontspanning en liefde voor alles van jezelf. Vanuit dat punt kan je ook liefdevoller contact maken met de mensen om je heen.

Voor ouders en baby's

Wat zou het heerlijk zijn als je op een roze wolk kunt genieten als je net een baby gekregen hebt. Wat zou het heerlijk zijn als je baby rustig en tevreden is. Voor heel veel jonge ouders is dit een droom, maar geen realiteit. De zorg voor een jonge baby vraagt veel, vooral als het niet zo soepel loopt als je zou willen.

Misschien kamp jij zelf of je partner met klachten. Somberheid, vermoeidheid, burn-out. Je wilt graag energiek zijn en lekker in je vel zitten, maar het lukt nu even niet. Dit kan een druk zetten op jezelf en op je relaties, zelfs op de relatie met je baby. Terwijl je juist de beste moeder of vader wilt zijn voor je baby. Het is vast een schrale troost, maar de perfecte vader of moeder bestaat niet. En dat hoef je gelukkig ook echt niet te zijn. Wel kunnen we samen gaan kijken hoe het met jou gaat, hoe het met je baby gaat en hoe het met jullie samen gaat. Wat kan helpen om jullie welzijn te versterken?

Het kan ook zijn dat je klachten bij je baby bemerkt. Baby's brengen veel mee in het contact met hun ouders. Het zijn echt al individuen en elke baby is anders. Sommige baby's zijn gevoeliger en onrustiger dan anderen. Door samen goed te kijken naar je baby en jouw baby aan te voelen, kunnen we leren wat jouw baby kan helpen om zich meer ontspannen te voelen. 

Voor zorgverleners

Je bent zorgverlener en zet je met hart en ziel in voor jouw cliënten of patiënten. Met Babykennis heb ik de afgelopen jaren een paar duizend zorgverleners begeleid in groepen. Keer op keer raakte ik ontroerd door de tomeloze inzet van deze beroepsgroep. Hoe meer zij kunnen betekenen voor een ander, hoe meer zij gaan stralen.

 

Deze inzet is uiteraard prachtig, maar toch zit er ook een keerzijde aan deze medaille. Vaak gebeurt het zorgverleners dat ze zoveel van zichzelf geven, dat zij aan zichzelf voorbij gaan. Misschien herken je het dat je meer voor de ander zorgt, dan voor jezelf. Dat kan lang goed gaan, maar op den duur gaat het velen parten spelen heb ik gemerkt.

 

Mijn hart gaat uit naar deze gevoelige doelgroep. Ook omdat ik veel van deze patronen zelf herken en voor mezelf heb kunnen transformeren. Ik draag graag mijn steentje bij om de zorgverleners zo energiek en stralend mogelijk te laten zijn op het werk en privé. In onze sessies, help ik jou om weer terug te bewegen naar jouw kern. Om jouw grenzen te voelen en om je energie weer te laten stromen.

Je voelt je krachtiger, blijer en vrijer.

Foto%20Minke%20website%202020_edited.jpg

Over Minke

"Verbinding en vertrouwen staan centraal in de sessies die ik geef."

Minke is orthopedagoog (NVO) met een specialisatie in zwangerschap en het zeer jonge kind (DAIMH). Aanvullend is ze opgeleid in het geven van ouder-baby psychotherapie en ze heeft enkele jaren ouder-baby psychotherapie gegeven in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. In deze setting merkte Minke dat ze niet volledig haar ei kwijt kon, hoe mooi ze het werk ook vond. Ze miste de ingang via het lichaam, waar al onze herinneringen en emoties opgeslagen liggen. In plaats van praten over het gevoel, wilde zij meer het lichaam betrekken bij de behandeling, zodat er gesproken wordt vanuit het gevoel. Een efficiëntere manier om te helen. 

 

In 2012 richtte Minke Babykennis op. In eerste instantie gaf zij alleen nascholing over haar specialisatie Infant Mental Health (baby ontwikkeling en ouderschap). Tegelijkertijd heeft zij zich gefocust op ontdekken van haar missie in dit leven. Wat wil ze bijdragen? Ze heeft veel geïnvesteerd in haar eigen ontwikkeling. Minke is twee jaar begeleid door een boeddhistische leraar, ze heeft jarenlang transformatie therapie gevolgd, dagelijks gemediteerd en ze heeft de opleiding tot Lichaamsgericht Energetisch Therapeut gedaan. 

Inmiddels heeft Minke heel veel "tools" in haar rugzak om anderen te helpen helen en groeien. Het belangrijkste dat ze meebrengt in haar sessies, is de verbinding, het respect en het vertrouwen tussen haar en haar cliënten.

Image by Meiying Ng

"De natuurlijke helende kracht in ieder van ons,

is de grootste kracht om beter te worden."

Hippocrates

Healing

Tijdens healing maak ik gebruik van de universele levensenergie om blokkades in jouw energiesysteem licht en ruimte geven. Op die manier komt er ontspanning en kan jouw energie weer vrijuit gaan stromen.

Transformatie coaching

We bouwen in ons leven allemaal patronen, overtuigingen en angsten op. Soms slaan we zelfs projecties van anderen op en gaan wij geloven of leven naar de waarheid van iemand anders. Door gesprek en transformatie technieken, sporen we op wat jouw belemmert om volledig in jouw kracht te zijn en creëren we ruimte voor jou.

Energetische burn-out release

Tijdens de burn-out release is er aandacht voor het emotionele, fysieke EN het energetische systeem. Je energie systeem is behoorlijk overbelast als je een burn-out ervaart. In een sessie van anderhalf uur laten we de overprikkeling in jouw systeem wegvloeien, zodat jij je snel fitter en krachtiger voelt. Dit maakt de burn-out release een hele efficiënte behandel methode.

Behandelmethoden

Ieder mens is uniek

In de sessie stem ik me af op jou. Welke behandelmethode sluit het best aan bij jou op dit moment. Waar de ene persoon veel baat heeft bij healing, werkt bij een ander emotiepressuur bijvoorbeeld veel beter. Er is geen vast protocol ik heb veel behandelmethoden om te gebruiken. In de kern zijn alle methodes bedoeld om jou dichterbij je kern te brengen, zodat jij weer kunt gaan stralen!

Ouder-baby behandeling

Wat speelt er in de band tussen jou en je baby? Door middel van gesprek, observatie en spelen, gaan we doelgericht aan de slag met het versterken van de band tussen jou en je baby.

 

Reading

Doordat ik mij kan afstemmen op jouw energieveld, komen we al snel in de diepte tijdens de sessies. Ik zie/voel/weet hoe blokkades zijn ontstaan en hoe je hier nu mee kunt omgaan.

 

 

Innerlijk kind werk

Veel patronen in ons gedrag, ontstaan door onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Door contact te maken met jouw kwetsbare zelf, het kind dat jij was, kan je gaan helen. Dit heeft een gunstig effect op jouw gedrag en gevoel in het heden. 

Meditaties, mindfulness

Contact maken met jezelf door meditatie is een efficiênte manier om jouw bewustzijn te vergroten en om meer bij jouw kern te komen. Vanuit daar kan je voelen wat je nodig hebt en kan je weer gaan stralen.

EFT (Emotional Freedom Techniques)

Een krachtige en efficiënte manier om mentale en emotionele blokkades te verlichten. 

Emotiepressuur

Herinneringen (de mooie en de moeilijke) worden in ons lichaam opgeslagen. Dit kan zorgen voor fysieke stagnaties of blokkades. Emotiepressuur brengt je weer in contact met je lichaam. Blokkades worden vrij gemaakt, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen. Emotiepressuur werkt door op emotioneel, fysiek en mentaal vlak.

Lichaamsgerichte Energetische Therapie voor zorgverleners 

Creëer balans in jouw leven

Ouder-baby behandeling

In verbinding samen groeien

Image by Henry Be

Geert

Als nuchtere Hollander die momenteel in een burn-out zit heb ik bij Minke geweest onder het motto: 'baat het niet dan schaadt het niet.' Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Minke geeft je op zeer prettige wijze gelijk een vertrouwd gevoel. Nu, een week later, heb ik kunnen vaststellen dat ik me blijer voel en bijvoorbeeld veel minder last heb van mijn nek, die al enkele maanden behoorlijk vastzat.

Kortom: een aanrader!

Zij gingen je voor...

Helle

Toen ik naar Minke ging, zat ik vol. Vol van gedachten, emoties, acties, gebeurtenissen, gesprekken... alle prikkels van buitenaf. Minke stuurt 'stukjes' licht naar de plekken in je lichaam die vastzitten. Op die manier zet ze het lichaam aan zichzelf te helen. Dat doet ze op een prettige manier, vanuit een diep bewustzijnsniveau, met grote deskundigheid
Het bijzondere is dat het lichaam daarop reageert. Mijn energie begon te stromen. Ik voelde in de weken daarna ineens ruimte. Het heeft mij laten voelen, dat hoe ik naar een situatie kijk en wat mijn overtuigingen zijn, niet onveranderlijk is. Dat ik er zelf invloed op kan uitoefenen en kan sturen. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Margo

Minke heeft op afstand een afstemming gedaan bij mijn zoontje. Ik was heel erg onder de indruk en geraakt door de informatie die zij heeft gegeven na deze afstemming. Het heeft mij aantal dingen duidelijk gemaakt en heeft mij erg geholpen om mijn zoontje meer los te laten, hem beter te begrijpen en minder bezorgd te zijn. Minke heeft een bijzondere gave!

Plan een sessie

Ben je zorgprofessional of medisch professional en wil je ook nog bewuster in het leven staan, nog meer bij jouw kern komen en nog meer gaan stralen? Vraag dan een sessie aan.

Ben je in verwachting of heb je onlangs een kind gekregen? Wil je meer ontspanning ervaren in de band met jouw baby, zodat jullie band kan groeien en nog sterker kan worden? Ook dan kan je een sessie aanvragen.

Een sessie duurt anderhalf uur en kost €105,- De sessies zijn op eigen kosten (er is op het moment geen vergoeding).

 

Graag heb ik eerst even telefonisch contact met je om te horen wat jouw hulpvraag is. Waar loop je tegenaan? Wat zou je graag willen bereiken met deze sessie(s)? 

 

Je kunt me even bellen (graag inspreken als ik niet kan opnemen)

of een bericht per mail sturen. 

06-26750845

Praktijk adres:

Ten Boschstraat 76, Naarden

Wil je iets vragen?