Wil jij je ook verbonden voelen met jezelf

en met de ander?

Welkom bij Babykennis

Therapie en coaching

Dichterbij jezelf komen

Ieder mens kent wel fases in het leven, waarin het niet zo lekker loopt. Dit kan in elke levensfase gebeuren. Je herkent het misschien wel. Je voelt je onrustig, vermoeid, geblokkeerd of gestresst. Je voelt je misschien zelfs hopeloos, alsof het nooit zal veranderen. Bijvoorbeeld als er zijn waar je graag vanaf wilt, maar dit lukt telkens niet. Of als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over de situatie. Je wilt graag ontspannen, genieten en stralen, maar hoe krijg je dat in deze fase voor elkaar?

Herkenbaar? Ik kan hierbij ondersteunen. In een sessie bij mij stem ik me af op jouw kern. Ik zie en voel wat jou nu het meest belemmert in het leven en samen gaan we naar de angel van jouw klacht. Ik steun je door de energie weer te laten doorstromen in jouw lichaam en energieveld. Op die manier kom je dichterbij jouw kern. Je gaat je eigen grenzen beter voelen, ervaart meer rust en ontspanning en liefde voor alles van jezelf. Vanuit dat punt kan je ook liefdevoller contact maken met de mensen om je heen.

Voor ouders en baby's

Wat zou het heerlijk zijn als je op een roze wolk kunt genieten als je net een baby gekregen hebt. Wat zou het heerlijk zijn als je baby rustig en tevreden is. Voor heel veel jonge ouders is dit een droom, maar geen realiteit. De zorg voor een jonge baby vraagt veel, vooral als het niet zo soepel loopt als je zou willen.

Misschien kamp jij zelf of je partner met klachten. Somberheid, vermoeidheid, burn-out. Je wilt graag energiek zijn en lekker in je vel zitten, maar het lukt nu even niet. Dit kan een druk zetten op jezelf en op je relaties. Daarbij heeft het een invloed op je relatie, mogelijk je partner relatie, maar ook op de relatie met je kind. Terwijl je juist de beste moeder of vader wilt zijn voor je baby. Het is vast een schrale troost, maar de perfecte vader of moeder bestaat niet. Wel kunnen we samen gaan kijken hoe we de band tussen jouw en je kind kunnen optimaliseren.

Het kan ook zijn dat je klachten bij je baby bemerkt. Baby's brengen veel mee in het contact met hun ouders. Het zijn echt al individuen en elke baby is anders. Sommige baby's zijn gevoeliger en onrustiger dan anderen. Door samen goed te kijken naar je baby, kunnen we leren wat jouw baby kan helpen om zich meer ontspannen te voelen. Ook kan ik mij afstemmen op jouw baby, om boodschappen op zielsniveau door te geven.

Voor zorgverleners

Je bent zorgverlener en zet je met hart en ziel in voor jouw cliënten of patiënten. Met Babykennis heb ik de afgelopen jaren een paar duizend zorgverleners begeleid in groepen. Keer op keer raakte ik ontroerd door de tomeloze inzet van deze beroepsgroep. Hoe meer zij kunnen betekenen voor een ander, hoe meer zij gaan stralen.

 

Deze inzet is uiteraard prachtig, maar toch zit er ook een keerzijde aan deze medaille. Het risico is dat je als zorgverlener jezelf voorbij loopt. Dat je meer voor de ander zorgt, dan voor jezelf. Dat kan lang goed gaan, maar op den duur gaat het velen parten spelen heb ik gemerkt.

 

In onze sessies, help ik jou om weer terug te bewegen naar jouw kern. Om jouw grenzen te voelen en om je energie weer te laten stromen.

Je voelt je krachtiger, blijer en vrijer.

Over Minke

"Een goede verbinding tussen therapeut en cliënt is helender dan elke behandelmethode"

In een notendop zal ik iets over mezelf vertellen: Ik ben orthopedagoog (NVO) met een specialisatie in zwangerschap en het zeer jonge kind (DAIMH). Aanvullend ben ik opgeleid in het geven van ouder-baby psychotherapie en ik heb dan ook enkele jaren ouder-baby psychotherapie gegeven in de reguliere Geestelijke Gezondheidszorg. In deze setting merkte ik dat ik zelf niet volledig mijn ei kwijt kon, hoe mooi ik het werk ook vond. Ik miste de ingang via het lichaam, waar al onze herinneringen en emoties opgeslagen liggen. In plaats van praten over het gevoel, wilde ik meer het lichaam betrekken bij de behandeling, zodat er efficiënter heling plaats kan vinden.  

Daarbij kon ik mijn spirituele gevoeligheid en gaven te weinig kwijt in dit werk.

Ik richtte Babykennis op en heb nascholing gegeven over mijn specialisatie baby ontwikkeling (Infant Mental Health) en de overgang naar ouderschap. Tegelijkertijd heb ik me erg gefocust op ontdekken wat mijn missie is in dit leven. Wat wil ik bijdragen? Ik heb veel geïnvesteerd in mijn eigen ontwikkeling. Ik ben twee jaar begeleid door een boeddhistische leraar, ik heb jarenlang transformatie therapie gevolgd, dagelijks gemediteerd en ik heb de opleiding tot Lichaamgericht Energetisch Therapeut gedaan. 

Inmiddels heb ik heel veel "tools" in mijn rugzak om anderen te helpen helen en groeien. Maar het belangrijkste dat ik meebreng in de behandelingen, is de verbinding, het respect en het vertrouwen tussen mij en mijn cliënt in het hier en nu.

"De natuurlijke helende kracht in ieder van ons,

is de grootste kracht om beter te worden."

Hippocrates

Lichaamsgerichte Energetische Therapie voor zorgverleners 

Creëer balans in jouw leven

Ouder-baby therapie

In verbinding samen groeien

Plan een sessie

Je wilt graag een sessie in plannen. Wat een mooie stap voor jezelf!

 

Graag heb ik eerst even telefonisch contact met je om te horen wat jouw hulpvraag is. Waar loop je tegenaan? Wat zou je graag willen bereiken met deze sessie(s)? 

 

Je kunt me even bellen (graag even inspreken als ik niet kan opnemen) of een bericht per mail sturen. 

06-26750845

Praktijk adres:

Ten Boschstraat 76, Naarden

Dank voor je bericht!