Wil jij ook de mooiste versie van jezelf zijn?

Welkom bij Babykennis

Therapie en coaching

Dichterbij jezelf komen

Ieder mens kent wel fases in het leven, waarin het niet zo lekker loopt. Dit kan in elke levensfase gebeuren. Je herkent het misschien wel. Je voelt je onrustig, vermoeid, geblokkeerd of gestresst. Je voelt je misschien zelfs hopeloos, alsof dit gevoel altijd zo sterk zal blijven. Bijvoorbeeld als er patronen zijn waar je graag vanaf wilt, maar dit lukt telkens niet. Of als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over de situatie. Je wilt graag ontspannen, genieten en stralen, maar hoe krijg je dat in deze fase voor elkaar?

Herkenbaar? Ik kan hierbij ondersteunen. Ik werk graag lichaamsgericht met jou. Dat betekent dat ik je ondersteun om je gedachten, emoties en lichaam sterker met elkaar te laten verbinden. Samen gaan we naar de angel van jouw klacht en heffen we belemmerende blokkades op. Je gaat je eigen grenzen beter voelen, ervaart meer rust, ontspanning en liefde voor alles van jezelf. Vanuit dat punt kan je ook liefdevoller contact maken met de mensen om je heen.

Wat zou het heerlijk zijn als je op een roze wolk kunt genieten als je net een baby gekregen hebt. Wat zou het heerlijk zijn als je baby rustig en tevreden is. Voor heel veel jonge ouders is dit een droom, maar geen realiteit. De zorg voor een jonge baby vraagt veel, vooral als het niet zo soepel loopt als je zou willen.

Misschien kamp jij zelf of je partner met klachten. Somberheid, vermoeidheid, burn-out. Je wilt graag energiek zijn en lekker in je vel zitten, maar het lukt nu even niet. Dit kan een druk zetten op jezelf en op je relaties, zelfs op de relatie met je baby. Terwijl je juist de beste moeder of vader wilt zijn voor je baby. Het is vast een schrale troost, maar de perfecte vader of moeder bestaat niet. En dat hoef je gelukkig ook echt niet te zijn. Wel kunnen we samen gaan kijken hoe het met jou gaat, hoe het met je baby gaat en hoe het met jullie samen gaat. Wat kan helpen om jullie welzijn te versterken?

Het kan ook zijn dat je klachten bij je baby bemerkt. Baby's brengen veel mee in het contact met hun ouders. Het zijn echt al individuen en elke baby is anders. Sommige baby's zijn gevoeliger en onrustiger dan anderen. Door samen goed te kijken naar je baby en jouw baby aan te voelen, kunnen we leren wat jouw baby kan helpen om zich meer ontspannen te voelen. 

 

Wanneer kan je bij mij terecht?

 

Klachten bij baby's:                                    Klachten bij ouders:

- Veel huilen                                                - Ernstige vermoeidheid/burn-out

- Onrustig slapen                                       -  Niet kunnen genieten van de zwangerschap/baby of weinig band voelen met de baby

- Traumatische bevalling                          - Zorgen over ouderschap en invulling geven aan ouderschap

- Alleengeboren tweeling                        - Zorgen over de ontwikkeling van je kind         

- Na problematische start (medisch)     - Ongeplande zwangerschappen

- Moeilijke/onverwerkte ervaringen      - Moeilijke/onverwerkte ervaringen

Je bent zorgverlener en zet je met hart en ziel in voor jouw cliënten of patiënten. Met Babykennis Academie heb ik de afgelopen jaren een paar duizend zorgverleners begeleid in groepen. Keer op keer raakte ik ontroerd door de tomeloze inzet van deze beroepsgroep. Hoe meer zij kunnen betekenen voor een ander, hoe meer zij gaan stralen.

 

Deze inzet is uiteraard prachtig, maar toch zit er ook een keerzijde aan deze medaille. Vaak gebeurt het zorgverleners dat ze zoveel van zichzelf geven, dat zij aan zichzelf voorbij gaan. Misschien herken je het dat je meer voor de ander zorgt, dan voor jezelf. Dat kan lang goed gaan, maar op den duur gaat het velen parten spelen heb ik gemerkt.

 

Mijn hart gaat uit naar deze gevoelige doelgroep. Ook omdat ik veel van deze patronen zelf herken en voor mezelf heb kunnen veranderen. Ik draag graag mijn steentje bij om de zorgverleners zo energiek en stralend mogelijk te laten zijn op het werk en privé. In onze sessies, help ik jou om weer terug te bewegen naar jouw kern. Om jouw grenzen te voelen en om je energie weer te laten stromen.

Je voelt je krachtiger, blijer en vrijer.

 

Wanneer kan je bij mij terecht?

- Burn-out/weinig energie

- Somberheid of angstklachten

- Moeite met grenzen stellen

- Niet lekker in je vel zitten

- Hoog sensitief en niet lekker in je vel zitten

- Wanneer je worstelt met moeilijke of onverwerkte herinneringen/ervaringen

Foto%20Minke%20website%202020_edited.jpg

Over Minke

"Verbinding en vertrouwen staan centraal in de sessies die ik geef."

Minke is orthopedagoog (NVO) met een specialisatie in zwangerschap en het zeer jonge kind (DAIMH). Aanvullend is ze opgeleid in het geven van ouder-baby psychotherapie en ze heeft enkele jaren ouder-baby psychotherapie gegeven in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. In deze setting merkte Minke dat ze niet volledig haar ei kwijt kon, hoe mooi ze het werk ook vond. Ze miste de ingang via het lichaam, waar al onze herinneringen en emoties opgeslagen liggen. In plaats van praten over het gevoel, wilde zij meer het lichaam betrekken bij de behandeling, zodat er gesproken wordt vanuit het gevoel. Een efficiënte manier om te helen. 

 

In 2012 richtte Minke Babykennis op. In eerste instantie gaf zij alleen nascholing over haar specialisatie Infant Mental Health (baby ontwikkeling en ouderschap). Tegelijkertijd heeft zij zich gefocust op ontdekken van haar missie in dit leven. Wat wil ze bijdragen? Ze heeft veel geïnvesteerd in haar eigen ontwikkeling. Minke is twee jaar begeleid door een boeddhistische leraar, ze heeft jarenlang transformatie therapie gevolgd, dagelijks gemediteerd en ze heeft de opleiding tot Lichaamsgericht Energetisch Therapeut gedaan. 

Inmiddels heeft Minke heel veel "tools" in haar rugzak om anderen te helpen helen en groeien. Het belangrijkste dat ze meebrengt in haar sessies, is de verbinding, het respect en het vertrouwen tussen haar en haar cliënten.

Lichaamsgerichte Energetische Therapie voor zorgverleners 

Creëer balans in jouw leven

Ouder-baby behandeling

In verbinding samen groeien

Image by Meiying Ng

"De natuurlijke helende kracht in ieder van ons,

is de grootste kracht om beter te worden."

Hippocrates

Plan een sessie

Ben je zorgprofessional of medisch professional en wil je ook nog bewuster in het leven staan, nog meer bij jouw kern komen en nog meer gaan stralen? Vraag dan een sessie aan.

Ben je in verwachting of heb je onlangs een kind gekregen? Wil je meer ontspanning ervaren in de band met jouw baby, zodat jullie band kan groeien en nog sterker kan worden? Ook dan kan je een sessie aanvragen.

Een sessie duurt anderhalf uur en kost €105,- De sessies worden vergoed in de aanvullende verzekering onder 'psychosociale zorg.' De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering.

 

Graag heb ik eerst even telefonisch contact met je om te horen wat jouw hulpvraag is. Waar loop je tegenaan? Wat zou je graag willen bereiken met deze sessie(s)? 

 

Je kunt me even bellen (graag inspreken als ik niet kan opnemen)

of een bericht per mail sturen. 

06-26750845

Praktijk adres:

Ten Boschstraat 76, Naarden

Wil je iets vragen?

Dank voor je bericht!