top of page

Online babymassage en voetreflexologie

Laagdrempelige online babymassage cursus voor ouders en hun baby’s

Waardevolle contactmomenten
Beter immuunsysteem
Meer ontspanning
Diepere slaap

 

Deze cursus wordt via Babykennis Academie aangeboden door Liefdevolle Geboorte
 

De huidhonger van jouw baby voeden met een babymassage

Een babymassage is zoveel méér dan alleen je kindje masseren met olie. Niets laat je kindje zich zo welkom en gewenst voelen als een fijne massage van papa of mama. Liefdevolle aanraking/lichaamscontact is voor een baby van levensbelang. Huidhonger is de term hiervoor: het verlangen om aangeraakt te worden. Een massage is naast het voeden en verschonen echt een moment van qualitytime die bovendien jullie band samen versterkt én je kunt veelvoorkomende kwaaltjes bij je kleintje ermee verlichten/verminderen!

Deze online babymassage cursus wordt via Babykennis Academie aangeboden door Liefdevolle Geboorte. Meer verdiepende online programma’s voor ouders vind je op onze website.

nieuw logo test.png

Online in jouw eigen tijd

leren hoe je jouw baby kunt masseren

Waarom babymassage?

SPANNING EN STRESS LOSLATEN

Baby's nemen net als een soort spons alle nieuwe indrukken in zich op en leren heel snel. Dat kan zorgen voor spanningen in hun kleine lichaampje. Een massage brengt je baby op een prettige manier weer in contact met z'n lijfje, waardoor je kleintje kan ontspannen, alle opgebouwde spanning kan loslaten en lekker kan slapen.

BABYKWAALTJES
VERMINDEREN

Babyreflexologie combineert de therapeutische en rustgevende aspecten van aanraking/massage met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voet. Leer welke technieken je kunt inzetten om veelvoorkomende babykwaaltjes te verlichten/verminderen in slechts een paar minuten en met een paar babymassage technieken.

VERBETEREN IMMUUNSYSTEEM

Tijdens de babymassage komen er positieve hormonen (oxytocine en serotonine) vrij in het lichaam van de baby. Stresshormonen (cortisol en adrenaline) in het bloed worden tegelijkertijd verlaagd. Gevoelens van welzijn en blijdschap, maar ook stress en spanning beïnvloeden de hormoonhuishouding van de baby. Dat werkt door in onder andere de werking van het immuunsysteem en de groei.

SAMEN EEN STERKE BAND OPBOUWEN

Naast de basisbehoeftes slaap en voedsel is aanraking en een gevoel van veiligheid net zo belangrijk voor je baby. Als een kindje zich veilig voelt, kan hij zich op een goede manier ontwikkelen. Door de babymassage zal de hechting intensiveren, omdat de baby zich geborgen en geliefd voelt. Dat geeft een veilig en ontspannen gevoel.

Wil jij ook een fijne activiteit doen met jouw baby die...

 

- je baby ontspanning brengt?

- jou ontspanning brengt?

- jullie contact versterkt?

- je baby steun kan bieden bij kwaaltjes?

Volg dan deze online cursus babymassage voor thuis, op de momenten dat het jullie goed uitkomt. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Over het
programma

1. Achtergrond babymassage

In deze module leer je alles wat je moet weten over de toepassing van babymassage. Wanneer masseer je wel en wanneer masseer je niet? Welk soort olie kan je gebruiken en hoe bereid je de massage voor?

2. Babymassage technieken

In een uitgebreide hoeveelheid filmpjes leer je een volledige baby lichaamsmassage. Je kunt kiezen tussen een volledige massage van 12, 18 of 20 minuten. Ook kan je per lichaamsdeel leren hoe je jouw kindje kunt masseren.

3. Voetreflexologie

Voetreflexologie kan ondersteunend werken voor je baby. Leer de technieken en bekijk wat je kunt doen als je de slaap, voeding, spijsvertering en de weerstand van je baby wilt ondersteunen.

 

 

BONUS: Praktijksituaties

Baby's zijn niet altijd in de stemming voor massages. Soms zijn ze te moe of op bepaalde leeftijden te bewegelijk. Je kind masseren als het geen zin heeft, werkt averechts. In deze praktijksituaties zie je filmpjes van hoe je hiermee om kunt gaan. Kijk nog beter naar je baby, stem af en leer elkaar nog meer waarderen.

Hoe ziet het programma er uit?

Het online babymassage programma bestaat uit teksten en meerdere korte filmpjes. Je kunt de filmpjes bekijken op de momenten dat het jou uitkomt. Je kunt het programma eerst alleen bestuderen en daarna uitvoeren met je kleintje. Als je het fijn vindt, kan je de video van een volledige massage (stil op mute) laten meelopen tijdens de babymassage.

Duur/doorlooptijd

De baby massage cursus kan flexibel gebruikt worden. Het is wel altijd handig om eerst de achtergrond en voorbereiding goed door te nemen, voordat je begint met masseren. Na aanschaf blijft het programma 10 maanden tot je beschikking.

Is een babymassage goed?

Een babymassage is heel goed voor je kleintje. Je zoontje of dochtertje zal fijn ontspannen tijdens het masseren. Daarnaast kan het een positieve invloed hebben op de lichaamsgroei, ontwikkeling van de hersenen, het slaapritme, het immuunsysteem, de ademhaling en de spijsvertering. Een massage helpt de spierontwikkeling, stimuleert de doorbloeding van de huid en de zintuigen. Tot slot is een babymassage een fijne manier om echt contact te maken met je baby. Tijdens de massage kun je in alle rust de lichaamstaal van je kindje observeren en leer je jouw baby beter kennen, en hij of zij jou!

Wat is het doel van een babymassage?

Het doel van een babymassage is het geven van geborgenheid, zekerheid, warmte en ontspanning aan je baby. Een baby’tje krijgt veel nieuwe indrukken na de geboorte. Een babymassage geeft dan een veilig gevoel. Zeker baby’s die te vroeg zijn geboren, veel huilen, last hebben van darmkrampjes, onrustig zijn en zich overstrekken hebben baat bij een massage.

Wat heb je nodig voor een babymassage?

Een aantal dingen zijn belangrijk bij het geven van een babymassage. Ten eerste: kies een plek uit in huis waar jij je prettig bij voelt. Als het er maar warm, veilig en zacht is voor je baby. Bij het masseren horen je handen en polsen vrij te zijn van sieraden, je nagels geknipt en gevijld en natuurlijk vooraf je handen wassen met lauwwarm water en zeep. Gebruik speciale olie die gemaakt is voor het geven van een babymassage. In deze online cursus leer je eerst uitgebreid over alles dat nodig is voor het geven van een massage, voordat je gaat beginnen.

Ontspanning_geborgen_edited.jpg
Image by Mikael Stenberg

Je ontvangt...

10 maanden toegang tot de volledige cursus:

 

3 uitgebreide modules met achtergrondinformatie en babymassage technieken.

BONUS: Praktijkvoorbeelden voor nog betere afstemming op je kind

                                         

Je investeert...

€59,- (incl. BTW)

in een leuke activiteit voor de komende maanden
en een nog sterkere verbinding met je kind.

 

bottom of page