top of page

Online zwangerschapscursus:
kijk wat je baby zegt

Online zwangerschapscursus voor aanstaande ouders en ouders
met een baby jonger dan vier maanden.
CRKBO_Instelling.jpg

Veel ouders verzuchten na de geboorte van hun baby: 'Waarom heb ik me alleen voorbereid op de bevalling en niet op de periode daarna?'

 

Deze online cursus ter voorbereiding op het ouderschap is gevuld met filmpjes van baby's en hun ouders. Een specialist ondertitelt wat je kunt zien aan de baby. Je zult verstelt staan!

De eerste periode samen met je baby is behoorlijk intensief. De bedoeling van deze online cursus is dat je al getraind bent in het begrijpen van babysignalen voordat je baby geboren wordt. Maar ook in de eerste maanden na de geboorte kunnen de filmpjes je helpen om de taal van je baby (nog) beter te begrijpen. Op die manier kunnen jullie samen een zo goed mogelijke start maken. 

 

Het resultaat? De meeste baby's voelen zich rustiger, huilen minder en slapen beter als ze zich begrepen en geborgen voelen. En als ouder zul je ook lekkerder in je vel zitten.

 

"Baby's slapen, drinken en poepen alleen maar de eerste periode..." 

Is dat wel zo??

 

Waarom de eerste weken van een baby zo belangrijk zijn

Baby’s slapen, drinken, poepen en plassen alleen maar de eerste weken. Een vaak gemaakt statement. Maar is dat wel zo? Nee! Dat is absoluut niet waar.

 

Baby’s hebben namelijk hele belangrijke sociale overleefskills nodig naast slapen en eten. Dat komt omdat ze zelfstandig niet kunnen overleven. Ze zijn nog te pril en kwetsbaar om voor zichzelf te kunnen zorgen en daarom zijn baby’s continu gericht op het zoeken van sociaal contact. Sociaal contact is een eerste levensbehoefte.

Baby's communiceren dan ook de hele dag. Ze gebruiken alleen nog geen woorden, maar ze geven hele kleine signalen. Die signalen zijn vaak zo klein, dat een ongetraind (of onoplettend oog) ze niet ziet. Een gemiste kans, want baby's voelen zich extra veilig en geborgen als er op hun signalen wordt gereageerd.

 

Door te oefenen met kijken naar baby's, ga je veel meer kleine signalen bij je baby herkennen. Wanneer baby's zich gezien en gehoord voelen, dan zijn ze meestal rustiger, slapen ze beter en huilen ze minder. Ook voor jou als ouder is het enorm waardevol om je kind goed te begrijpen. Zo kan je meer van elkaar genieten en voel jij je zelfverzekerder in je ouderschap.

Naomi

“Ik vond het een super leuke en leerzame cursus! De filmpjes zijn heel duidelijk.
Ik heb nu nog meer zin om mijn baby over een paar weken te kunnen knuffelen."

Rutger

“Ik had geen idee dat baby's al zo sterk op hun ouders reageren.
Fantastisch om te merken dat ik door goed kijken en reageren, zoveel kan betekenen voor mijn zoontje."

Lilian

“Deze cursus heb ik gedaan toen mijn baby 6 weken was. Ik vind het nu makkelijker om te begrijpen wat ze bedoelt. Ik had de cursus graag eerder gevolgd, dan waren de eerste weken denk ik relaxter en leuker geweest."

Wat is het verschil tussen de cursus
Dunstan Babytaal en deze cursus? 

Dunstan Babytaal is momenteel een populaire methode om je baby beter kunnen begrijpen. Deze cursus ‘Kijk wat je baby zegt’ stipt de Dunstan Babytaal kort aan, maar is veel meer dan dat. Waarom zou je wachten tot je baby huilt om te proberen begrijpen wat je baby bedoelt? In veel situaties is huilen een ‘laat signaal,’ en heeft de baby daarvoor al allerlei signalen met het lijf gegeven om te vertellen wat er aan de hand is. Bovendien zijn de 5 huiltjes van de Dunstan Babytaal vrij lastig te onderscheiden van elkaar en is de methode niet wetenschappelijk bewezen. Maar eerlijk is eerlijk: elke methode die ouders helpt om nog beter naar hun baby te kijken en luisteren is mooi en dat doet Dunstan Babytaal ook. ‘Kijk wat je baby zegt’ leert je om nog breder de communicatiesignalen van je baby te begrijpen, voor een nog stevigere band samen.

Baby bad

Nieuwsgierig?

Bekijk een kort fragment met een compilatie van een paar filmpjes uit de cursus.

Mother and Baby

Dit is wat veel ouders niet weten over hun baby...

  • Het eerste levensjaar is ontzettend belangrijk voor de verdere emotionele ontwikkeling van je baby. Psychologen zeggen dat de 'eerste emotionele blauwdruk' in dit jaar wordt gelegd. Deze blauwdruk neemt je kind de rest van het leven met zich mee.
     

  • De hersenen van een mens groeien nooit meer zo hard als in het eerste levensjaar. Hersenen groeien door de ervaringen die een baby opdoet. Voor deze ervaringen is je baby volledig afhankelijk van hun verzorgers! Ook communicatie is een heel belangrijk onderdeel van deze hersenstimulerende ervaringen.

  • Het stresssysteem in de hersenen wordt tijdens de zwangerschap en in het eerste levensjaar aangelegd. Je kind leert van jou als ouder hoe het kan omgaan met stressvolle situaties. Wat gebeurt er als ik overstuur ben? Hoe kan ik weer tot rust komen? Dit zijn dingen die een baby nog niet weet en waarvoor het jou nodig heeft. Het helpt je baby enorm als je nog beter begrijpt wat je baby probeert te zeggen tegen jou. En het helpt ook als je baby van jou kan leren hoe het weer tot rust kan komen. Daar heeft je kind een leven lang profijt van. Heb je een onrustige baby? Dan hebben we een speciaal programma voor jullie.

  • Investeren in het contact met je baby is een positieve investering, waar je kind een leven lang profijt van heeft!

Na het volgen van deze online zwangerschapscursus:

1. Begrijp je waarom het belangrijk is voor de (hersen)ontwikkeling van je baby dat jullie goed met elkaar communiceren.


2. Herken je verschillende bewustzijnstoestanden van je baby en weet je hoe je hiermee kunt omgaan.

3. Begrijp je de huiltjes en de lichaamstaal van je baby beter.

4. Zie je nog vaker de contactinitiatieven van je baby.

 

5. Voel jij je zelfverzekerder als (aanstaande) ouder.

6. Heb je volop ideeën hoe je op deze contactinitiatieven kunt reageren en ontstaat er goed afgestemd contact. Waardoor je meer van elkaar kunt genieten en nog meer liefdevolle gevoelens ervaart samen met je baby.

7. Ondersteunt de hechte band tussen jullie de ontwikkeling van zelfgevoel bij je baby. Dit zelfvertrouwen neemt je baby ook mee in het contact met anderen. Niet alleen in hun jeugd, maar zelfs tot in volwassenheid.

Happy Baby

Je ontvangt...

1. Vier modules over interactie met baby's, volledig bestaand uit filmpjes.

2. Een jaar lang toegang tot de volledige cursus.

3. De mogelijkheid om de cursus (op je telefoon) te volgen vanaf de bank/je bed op de momenten dat het jou uitkomt.

4. EN als member kan je in ons forum ervaringen delen en/of vragen stellen aan andere ouders en aan de gedragsdeskundigen/therapeuten gespecialiseerd op het gebied van zwangerschap en baby's. Geheel gratis!

                                         

Je investeert nu...


In plaats van: €89,95


€49,50 

in een nog sterkere verbinding met je baby.

 

GRATIS deze zwangerschapscursus volgen?

Een aantal verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen en cursussen voor ouders van baby's tot 6 maanden, vanuit de aanvullende verzekering. Klik op onderstaande button voor een overzicht.

Image by Lawrence Crayton

Zou het niet geweldig zijn als...

... je ziet en merkt dat je baby zich vertrouwd en veilig voelt bij jou? 

... je kind door het contact met jou, stapje voor stapje vol zelfvertrouwen het leven tegemoet kan gaan?

De vier
modules van deze cursus

Voor de ontwikkeling van een goed zelfvertrouwen bij je baby.

1. Verbinding tijdens de zwangerschap

2. 0-3 maanden: Wat laten baby's zien?

3. 0-3 maanden: Focus op interactie

4. 4 maanden+ : Reageren op elkaar

VOOR WIE

Deze online zwangerschapscursus is geschikt voor elke ouder die in verwachting is of een baby jonger dan 4 maanden heeft.

 

Ook is deze cursus geschikt voor mensen die als oppas werken of fungeren, zoals opa's of oma's.

 

Voor het volgen van deze cursus is het belangrijk om de Nederlandse taal goed te begrijpen

De makers van 'Kijk wat je baby zegt'

BRANDING

Read More
Unknown.jpg
Cest la Vie Photographie HR 004.jpg

DOOR WIE?

Deze online cursus is gemaakt door specialisten op het gebied van Infant Mental Health en ouderschap. Vanuit onze wetenschappelijke basisopleiding als gedragsdeskundigen en therapeut, zijn we aanvullend gespecialiseerd in zwangerschap en de babytijd.

De online zwangerschapscursus is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Babykennis Academie, Stichting Associatie Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (Stichting AIT) en Stichting Babywerk. De ontwikkelaars hebben tientallen jaren aan training en ervaring met het kijken en begrijpen van baby's en ouders in interactie met elkaar. De gebundelde kennis en ervaring maakt deze online cursus leuk om te volgen, leerzaam en zeer nuttig!

Waarom is het handig om
'Kijk wat je baby zegt'

als online zwangerschapscursus te doen?

De eerste periode samen met je baby is behoorlijk intensief. De meeste ouders met een baby geven achteraf aan dat ze vooraf graag meer kennis hadden gehad over hoe het zou zijn.

 

Helemaal voorbereiden en weten hoe de zorg voor en opvoeding van een baby is, kan natuurlijk niet. Toch blijkt uit onderzoeken dat ouders die zich hebben voorbereid op het ouderschap en het contact met hun baby:

1  Lekkerder in hun vel zitten na de geboorte.

2 Een sterkere band voelen met hun baby. Ze kunnen er meer van genieten.

De filmpjes in deze online zwangerschapscursus helpen jou met deze belangrijke voorbereiding, zodat jullie samen een sterke start kunnen maken. Uit andere onderzoeken weten we dat dit bijdraagt aan een gezonde (emotionele, sociale, maar ook cognitieve) ontwikkeling van kinderen.

Is je baby al geboren en jonger dan vier maanden? Ook dan kun je natuurlijk deze online cursus ouderschap volgen om het contact samen te versterken. Heb je ook al gehoord van onze online babymassage cursus? Met een babymassage geef je liefdevolle aanraking aan je baby en dit versterkt ook de band met je baby. Bovendien kun je veelvoorkomende kwaaltjes bij je kleintje ermee verminderen.

Trotse vader

Liever eerst gratis een kijkje nemen?

Klik op onderstaande button om een korte compilatie van 3.30 minuut te bekijken. Het geeft een heel beknopt overzicht van de online cursus 'Kijk wat je baby zegt.'

Deze online (zwangerschaps)cursus verstrekken via jouw organisatie?
Dat kan!

Vraag een offerte of een adviesgesprek aan.

Geef in het bericht even aan om welke organisatie het gaat

en wat jullie wensen zijn.

Dank voor je bericht!

bottom of page