top of page

Ontspanning voor jou en je onrustige baby

Online programma voor ouders van een onrustige baby, om ondanks de uitdagende situatie een sterke basis te leggen voor jullie band samen.

Relaxter
Zelfverzekerder

Meer rust in huis
Liever voor jezelf

Sterkere band met je baby
 

Verlang jij naar een diepe, ontspannen verbinding met je
onrustige baby?

De eerste kik van je baby en de moed zakt je alweer in de schoenen: 'Daar gaan we weer.'  Als een baby veel onrustig is, voelen de meeste ouders zich overvraagd. Sommige merken dat ze (onbewust) gaan zitten wachten tot hun baby weer gaat huilen. Telkens is er een spanning. Regelmatig ervaren ouders zoveel spanning, dat het niet meer lukt om tot ontspanning te komen.

De heerlijkste momenten, waar je naar hebt uitgekeken toen je zwanger was, lijken soms onbereikbaar: even lekker zitten of liggen met je baby in je armen. Je voelt het warme, kleine lijfje dat zich in vol vertrouwen tegen je aan vlijt. Jullie kijken elkaar diep in de ogen, in alle ontspanning en vol aandacht. Je voelt een verbinding die je nog nooit met iemand anders hebt gevoeld en wordt overspoeld door een diep gevoel van vervulling.

 

Wil jij ook graag meer ontspanning ervaren in je lijf en in het contact met je baby? Dan is dit online programma van Babykennis Academie voor jou bestemd. Neem gerust contact op voor meer informatie of meld je gelijk aan.

Online hulp voor ouders van huilbaby's / onrustige baby's

Voor wie?

Je hebt een baby gekregen en je merkt dat je erg bezorgd bent om het huilen van je baby. Je vindt dat je baby veel huilt, onrustig is en regelmatig overstuur, overprikkeld of gespannen lijkt. Je zit erdoorheen, bent moe en waarschijnlijk op sommige momenten zelfs wanhopig. Het is hartstikke logisch dat je deze gevoelens ervaart.

Hoeveel je baby daadwerkelijk huilt, is hierbij niet van belang. Misschien huilt het 1 uur per dag, misschien huilt het 12 uur per dag. In dit programma gaat het om jouw motivatie om meer rust en ontspanning te ervaren samen met je baby.

Als je baby veel huilt, is het verstandig om dit op het consultatiebureau of bij je huisarts aan te geven. Zij kunnen je doorverwijzen naar een kinderarts om medische klachten bij je baby te controleren.

In verreweg de meeste gevallen huilen baby's niet vanwege pijn of medische klachten en kunnen de artsen dus weinig doen ter ondersteuning. Maar zelfs als er wel een medische reden is voor het huilen van je baby, kan dit programma je helpen om meer ontspanning, rust en verbinding te vinden.

 

Is jouw baby jonger dan 6 maanden? Beheers je de Nederlandse taal goed? Vraag jij je af waarom je baby zo onrustig is? Wil jij steunend zijn voor je onrustige baby, zonder aan jezelf voorbij te lopen? Dan is dit programma zeker wat voor jou.

huilbaby.jpg
Lanterns

Niet wat je had verwacht

Rustig blijven als je baby heel erg overstuur of overprikkeld is – makkelijker gezegd dan gedaan. Je huilende en onrustige baby wil je iets vertellen. Maar wat? Het huilen zorgt voor stress en misschien zelfs onzekerheid bij jou. En de stress zorgt ervoor dat je minder rust hebt om je baby te begrijpen. Roze wolk momentjes ervaar je zelden. Tijd dus om steun te zoeken!

Steun voor jou, je partner

en je baby

Dat je op deze website kijkt, betekent dat je op zoek bent naar steun. Dat is stap 1.

Heel veel andere ouders worstelen ook met het vele huilen van hun onrustige of gespannen baby. Daarom hebben al heel veel professionals uit allerlei beroepsgroepen nagedacht over wat huilende en onrustige baby's en hun ouders helpen om meer rust en ontspanning te ervaren. In dit online programma combineren we veel kennis, opdrachten en oefeningen. We doen dit in drie modules:

  1. Baby gedrag (nog) beter begrijpen

  2. Jij als relaxte ouder

  3. Jij en je baby

Daarnaast word je lid van de besloten online groep. Je kunt hier al je vragen en moeilijke gevoelens delen. Je ontvangt steun, herkenning en begrip terug van andere ouders en van experts.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat jouw kleintje er net zo relaxed bij ligt als de baby op de foto hiernaast!

Sketch Arrow_edited.png
Image by hessam nabavi

Hoi, ik ben Minke.

Ik bied steun aan ouders en baby’s die na de geboorte (wat) hobbels ervaren op hun weg. In dit online programma kan ik jullie begeleiding bieden.

Vanuit begrip en zachtheid kijken naar jezelf (als ouder) en naar je kind, dat is wat ik graag samen met ouders doe. Want het ouderschap is uitdagend en extra uitdagend als alles anders gaat dan je had gehoopt.

Ik heb de razendsnelle ontwikkeling van baby’s altijd fascinerend gevonden. Daarom heb ik me als orthopedagoog gespecialiseerd in kinderen van -9 maanden tot 5 jaar (Infant Mental Health-specialist). Ook ben ik lichaamsgericht energetisch therapeut.

In mijn eigen praktijk in Bussum begeleid ik ouders en hun jonge kinderen face to face. Er is echter veel kennis die je gemakkelijk online thuis tot je kan nemen en oefeningen die je zelf thuis kunt doen. Daar is dit online programma voor gemaakt. Volg het wanneer het jou uitkomt en verdiep je in de onderwerpen waar je het meest van wilt weten. Heb je vragen? Wil je bijvoorbeeld graag weten of jouw baby overprikkeld is? Dan kun je deze aan mij (en aan andere ouders) stellen via de groepsdiscussie. Hoe handig!

Minke den Heijer 2020.png

Stel je nu eens voor hoe het zou zijn als:

 

  • Je geen overweldigende stress zou voelen (op het moment dat je baby jammerende geluiden begint te maken).

  • Je kalm kunt blijven als je baby een huilbui heeft.

  • Je jouw baby nog beter begrijpt.

  • Je een diepere verbinding voelt met je baby.

  • Je zou voelen dat jij als ouder goed genoeg zorgt voor je baby.

  • Je plezier kunt hebben met je baby.

Heb je er al een beeld bij? Mooi! Dan kun je beginnen met ons online programma. Meld je aan!

De drie modules van dit programma

1. Babyhuilen (nog) beter begrijpen

Baby's geven heel de dag door signalen. Door hen goed te observeren, kun je hun (lichaams)taal beter begrijpen. De korte filmpjes in deze module leren je de signalen van je gespannen baby beter te snappen. Wat kun je doen om je baby rustig te maken? Ook leer je over verschillende soorten huilen (dit zijn niet alleen de huiltjes van Dunstan babytaal), zodat je beter kunt herkennen waarom jouw baby huilt.

2. Jij als relaxte ouder

Los van de reden voor de onrust bij je baby: zorgen voor een onrustige baby is zwaar. In deze module gaan we aan de slag met jullie zelfvertrouwen, hoe om te gaan met stressvolle momenten en welke hulpbronnen jullie kunnen inschakelen. Ontspanningsoefeningen ontbreken hierbij uiteraard niet. Het doel is dat jij uiteindelijk vanuit diepere ontspanning verbinding met je baby gaat maken. Ontspannen ouders is het streven!

3. Jij en je baby

Het is niet ongewoon voor ouders van onrustige baby's om dubbele gevoelens te hebben over het ouderschap. Misschien ben je wel zo gefocust geraakt op alle onrust, dat het bijna niet meer lukt om van de ontspannen momenten te genieten. In deze module gaat de focus naar de momenten van verbinding tussen jou en je baby, zodat ook voor jullie meer liefdevolle genietmomenten gaan ontstaan (zelfs als je baby toch nog veel blijft huilen).

BONUS:

Negen audio's die jou helpen om tot rust te komen en de band met je baby te versterken.

Twee audio's zijn speciaal om je te helpen tijdens een huilbui van je baby. Je krijgt dus on the spot steun.

Hoe ziet het programma eruit?

De modules bestaan uit meerdere korte filmpjes. Je hoeft verder geen teksten te lezen. Het werkboek met opdrachten is daarentegen wel schriftelijk. Je kunt de filmpjes en opdrachten maken op de momenten dat het jou uitkomt.

 

Duur/doorlooptijd

Het programma werkt het beste als je dagelijks 1 of 2 stappen van het programma doorloopt. Dit vraagt gemiddeld 15-25 minuten van je tijd. Op deze manier kan je binnen 3 tot 4 weken het hele programma doorlopen.

BK1 Opleding info
Ontspanning_geborgen.jpg

Na het volgen van dit programma…

1. Ga je met meer zelfvertrouwen het contact aan met jouw baby.

2. Ken je de redenen waarom baby's huilen (ze huilen niet alleen om lichamelijke behoeften).

3. Herken je de signalen van je gespannen baby beter.

4. Weet hoe je ontspannen kunt blijven tijdens de huilbuien van je baby.

5. Herken je eerder stresssignalen bij jezelf en heb je meer controle over jouw stressreactie.

6. Merk je eerder stresssignalen in je lijf op en weet je hoe je weer tot ontspanning kunt komen.

7. Heb je input gekregen om ook aandacht aan je partnerrelatie te blijven besteden (liefdevolle momenten brengen ook ontspanning).

8. Heb je beter in kaart hoe jij hulpbronnen kunt inzetten tijdens deze uitdagende levensfase.

9. Verschuift je focus meer naar de momenten waarop jullie als ouders wel samen met jullie baby ontspannen contact kunnen maken.

10. Ken je meer manieren om jouw baby te helpen ontspannen.

11. Ervaar je (nog) vaker positieve gevoelens ten opzichte van je baby.

Image by Mikael Stenberg

Je ontvangt...

Onbeperkt toegang tot dit 3-4 weken durende programma:

 

1. Drie modules, met in totaal 23 korte filmpjes over onrust bij baby's en het welzijn van ouders en baby's.

 

2. Negen ondersteunende audio's met oefeningen.

3. Een werkboek met opdrachten die je meer inzicht geven in je baby en in jezelf.

4. Toegang tot de online community, voor direct contact met een professional en contact met andere ouders in dezelfde situatie.

                                         

Je investeert...


€ 69,- (incl. BTW)

In een nog sterkere verbinding met je baby.

BK1 aanmeldknop

Wil je liever eerst GRATIS informatie?
Je kunt gratis member worden van Babykennis Academie.
Wat zijn de voordelen?


Je krijgt toegang tot filmpjes over babycommunicatie en meditaties. Deze helpen je om de band met je onrustige baby te versterken en jouw energiepeil te verbeteren. Lees info over relevante topics en kom in contact met andere (aanstaande) ouders in ons forum!

Dit programma verstrekken als medische/GGZ instelling of gemeente? Dat kan!

Dit programma kan op 3 manieren worden ingezet:

1. Ter vervanging van face-to-face behandeling, als een op zichzelf staande behandeling.

2. Ter wachttijd overbrugging tot de face-to-face behandeling kan starten.

3. Ter versterking of versnelling van een face-to-face behandeling.

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page