top of page
Babykennis Academie:
Ontwikkel je als ouder en bouw aan een sterke band met je (ongeboren) baby

Ouderschap

ouderkindsymbool.png

Ouder - kind relatie

coaching.png

Compassie

Gratis online mini-cursus
Babycommunicatie:
De kracht van contact

Ontdek de kracht van contact met je baby in deze mini-cursus. Leer hoe je de subtiele signalen van je kleintje kunt herkennen voordat het huilen begint en verdiep het contact met je baby door hun unieke manieren van communicatie te begrijpen. Creëer een veilige omgeving waarin je baby zich geliefd en geborgen kan voelen. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe het begrijpen van je baby's signalen je helpt bij de eerste stappen van het ouderschap, waardoor jullie band al vroeg groeit en bloeit.In drie dagen, ontvang je drie korte filmpjes:

 

1. Baby's zijn sociaal!

2. Babysignalen herkennen

3. Contact met je baby

Image by Kelly Sikkema

In verwachting

Het eerste contact met je baby

Wist jij al dat baby's heel de dag signalen geven, waarmee ze met hun ouders en verzorgers communiceren? Leer alvast over babytaal en hun lichaamssignalen voordat je baby geboren wordt. Dan kan je die eerste periode samen nog bewuster beleven. Waardevol voor jou en heel fijn voor je baby. Volg de online (zwangerschaps)cursus: 'Kijk wat je baby zegt' optimale voorbereiding.

 

Deze cursus is geschikt vanaf 30 weken zwangerschap tot dat je baby 4 maanden is.

Online (zwangerschaps)cursus
Kijk wat je baby zegt

Baby's geven heel de dag door signalen. Met deze signalen communiceren ze wat ze voelen, waar ze behoefte aan hebben en wat ze interessant vinden. 
Train jezelf in het snappen van jouw baby met deze leuke online cursus.


Ben je aanvullend verzekerd? Mogelijk krijg je de cursus dan vergoed!

Eerst verbinden met jezelf, dan verbinden met je baby...

Een continue grote roze wolk is het prille ouderschap voor niemand. De één ervaart meer roze wolk momenten dan de ander. We helpen je graag om (nog) meer van zulke momenten te creëren.

Op adem komen, ontspannen en iets meer energie

Het leven is druk! We zijn vaak zo in beslag genomen door alle prikkels die binnen komen en alle dingen die we moeten doen, dat we aan onszelf voorbij rennen. Met een baby op komst of met een baby in huis, is het vaak nog een beetje harder nodig om tussentijds op adem te komen. Op onze pagina voor members, staan (naast allerlei leuke filmpjes over baby's), oefeningen die je hierbij kunnen helpen.

Word ook gratis member, via onderstaande knop!

Prenatal Yoga with Laptop

Tips voor ouders van (ongeboren) baby's
(Geïnspireerd door NPSCC)

 • Praat over je gevoel
  Praat met je partner of met vrienden en familie over hoe jij je voelt. Wees niet bang om extra steun te vragen bij als je er even niet uitkomt. Het bespreken van je zorgen kan enorm helpen. Voor de meeste mensen is deze levensfase enorm intensief, dus hoogstwaarschijnlijk voor jou ook!
 • Rust en slaap
  Of je nu aan het voorbereiden bent op je bevalling of je hebt al een pasgeboren baby in huis, het is belangrijk om zoveel mogelijk te rusten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer te slapen als je baby slaapt of laat je partner je helpen als deze ook thuis is.
 • Focus op dit moment
  Probeer om je focus in het hier en nu te houden. Elke dag kan overweldigend of emotioneel zijn als je voorbereidingen treft voor het leven met een baby of als je aan het wennen bent aan het leven met je kind. Probeer om je niet teveel zorgen te maken over de toekomst en de dingen waar je geen controle over hebt. Praat met iemand die je steun kan bieden als je worstelt met moeilijke gedachten of gevoelens.
 • Probeer geen perfecte ouder te zijn
  Moeders en vaders leggen vaak extra druk op zichzelf om perfect te zijn voor hun kind. Wees vriendelijk voor jezelf en accepteer dat je niet altijd de perfecte ouder kunt zijn. Dit hoeft ook helemaal niet. Goed genoeg, is goed genoeg. Lees meer in de blog: Waarom het goed is voor je baby als je niet perfect bent.
 • Beperk nieuwsberichten en sociale media
  Probeer de tijd die je doorbrengt met kijken of lezen van nieuws en sociale media te beperken. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt, maar teveel blootstelling aan externe berichten, kunnen extra spanning opleveren. Juist in deze fase is het nodig om de tijd te nemen om te ontspannen.
 • Schrijf brieven of een dagboek
  Probeer eens een dagboek over je dagelijkse leven te schrijven. Of schrijf een brief aan jezelf in de toekomst. Dit geeft je de ruimte om onzekerheden op te schrijven. Je kunt ook een brief schrijven aan je baby, voor later. Zodat hij of zij tegen die tijd kan gaan begrijpen hoe het begin van hun leven is geweest. Een dagboek bijhouden van je eigen stemming, kan je helpen om moeilijke dagen te herkennen, moeilijke tijden van de dag of patronen in je stemming. Je kunt dit gebruiken om na te denken over hoe je kleine leuke activiteiten kunt toevoegen in elke dag. Op die manier heb je elke dag iets moois om naar uit te kijken (zelfs als je het zwaar hebt), bijvoorbeeld luisteren naar je favoriete muziek, een ontspannend bad nemen, yoga doen of met vrienden kletsen.
 • Bewust dankbaar voor mooie momenten
  Sluit de dag af met drie dingen waarvoor je dankbaar bent geweest die dag. Bijvoorbeeld een contactmomentje met je (ongeboren) baby, een warme kop thee of koffie in de ochtend of een compliment of knuffel van je partner. Je kunt een moment kiezen van de ochtend, van de middag en van de avond. Je kunt dit voor jezelf opschrijven of samen met je partner bespreken. Misschien heb je wel meer fijne dingen meegemaakt dan je je hebt gerealiseerd.
Papa bidt huilende baby stil.jpg

Voorbereiden

Er verandert heel veel als je een baby krijgt en er is veel om rekening mee te houden: 

Een gezonde leefstijl voor en tijdens de zwangerschap, welke aandachtspunten zijn er tijdens de kraamtijd, hoe is het om moeder of vader te worden en ga zo maar door.

Het online programma 'Een kindje krijgen' helpt je door middel van filmpjes, quizjes en opdrachten met de voorbereiding die jij nodig hebt. Allerlei experts komen aan het woord!

Young Family

Contact

Het eerste contact samen met je baby gebeurt al tijdens de zwangerschap. De periode na de geboorte is je baby enorm gericht op contact met jou. Die verbinding heeft je baby nodig om zich veilig en geborgen te voelen. 

Baby's gebruiken heel hun lijfje en geluiden om hun gevoelens en behoefte aan je te vertellen. Door heel goed te kijken naar je baby, ga je steeds beter leren wat je baby probeert te zeggen. De super leuke online cursus: 'Kijk wat je baby zegt' helpt je hierbij!

babymassage.jpg

Babymassage

Babymassage is zoveel meer dan een leuke activiteit samen.

Het helpt je om nog dieper met je baby te verbinden. Je kunt er babykwaaltjes mee verlichten. EN je helpt je baby met het opbouwen van lichaamsbesef (goed voor de emotionele en motorische ontwikkeling).

 

Volg onze online cursus, die niet alleen focust op massagetechnieken, maar ook op afstemmen op je baby!

Image by Jakob Owens

Sessies

Lekkerder in je vel gaan zitten, samen met je (ongeboren) baby, dat is de bedoeling van de sessies. Door middel van gesprek, luisteren naar je lijf, aandachtsoefeningen en aanraking, wordt je milder en liefdevoller voor jezelf. Is er onrust bij je baby? Samen kunnen we ontdekken wat je kind nodig heeft.

Voor meer rust, ontspanning, energie, zelfvertrouwen en verbinding.

Zou jij graag op meer momenten willen genieten?

Je kunt GRATIS member worden van Babykennis Academie.
Wat zijn de voordelen?


Je krijgt toegang tot filmpjes over babycommunicatie en ontspanningsoefeningen. Deze helpen je om de band met je baby te versterken en jouw energiepeil te verbeteren. Lees info over relevante topics en kom in contact met andere (aanstaande) ouders in ons forum!

Vind je het leuk om het hele filmpje te zien? Bekijk het gratis op onze member pagina.

Wat zeggen onze members...

"Ik vind het best spannend om voor de eerste keer moeder te worden. Wat staat me allemaal te wachten straks? Het kijken naar de filmpjes over baby's, geeft me wat meer zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat ik veel zin heb om mijn kind straks in mijn armen te houden. Ik zal mijn baby vast wel gaan snappen...

- Joyce

De contactoefeningen vinden wij het leukst. Zelf merk ik dat ik er van ontspan. In alle drukte van de dag is het echt fijn om 's avonds een momentje de tijd te nemen om even te verbinden met mijn kind. Mijn vriend vindt het leuk dat er ook aan hem wordt gedacht. Hij kan niet wachten om vader te worden en heeft de contactoefening ook al gedaan. Bijzonder om in mijn buik te voelen hoe ons zoontje al op zijn papa reageert!

- Marlous

Ik vind het heel fijn om af en toe een mail te krijgen van Babykennis Academie, met filmpjes en informatie. Op één of andere manier vind ik het geruststellend dat ik in de filmpjes zie en hoor, dat ik niet de enige ben die zoekend is als moeder. Bijvoorbeeld als mijn baby huilt. Daarnaast zie ik door de filmpjes veel meer signalen die mijn zoontje van 6 weken oud geeft. Hij communiceert al meer dan ik dacht en daardoor heb ik meer momenten waarop ik geniet van het contact met hem.

- Annelotte

Ben je benieuwd naar meer filmpjes, oefeningen en informatie?

Interessant? Lees ook onze blog!

bottom of page