top of page
Groeien in het ouderschap

Ouderschap

ouderkindsymbool.png

Ouder - kind relatie

coaching.png

Compassie

Een sterke band opbouwen met je (ongeboren) baby

Met het krijgen van een kind, verandert er heel veel in je leven. Zelfs als het niet je eerste kind is. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je kind lichamelijk gezond is. Maar je wilt vast ook dat je kind gelukkig zal worden. Dat jullie samen een sterke band zullen krijgen en dat jullie veel van elkaar zullen (blijven) houden.

 

Babykennis Academie ondersteunt jou/jullie en je baby bij het opbouwen van een stevige band samen. Wist je bijvoorbeeld al dat baby's al direct ontzettend graag met hun ouders communiceren? Op ons online platform kan je meer te weten komen over ouderschap, maar ook over wat baby's nodig hebben op emotioneel gebied en wat baby's al kunnen. Word gratis member om toegang te krijgen tot nuttige informatie en om in contact te komen met andere ouders.

Sluit je ook aan bij onze tribe?

Volg ons GRATIS webinar:

'Liefdevolle verbinding met je (ongeboren) baby'

Vrijdag 20 januari: 9.30-10.30 uur

 

Image by Kelly Sikkema

In verwachting

Maak verbinding...

Neem de tijd om bewust verbinding te maken met je baby. Onze aandachtsoefeningen kunnen je hierbij extra helpen. Leuk als je voor de eerste keer zwanger bent, maar ook als je al één of meerdere kinderen hebt is het fijn om deze quality time te pakken. Members hebben gratis toegang.

Dat eerste lachje komt sneller dan je denkt...

Voorbereiden op het contact met je baby is super leuk en nuttig. Hoe communiceren baby's eigenlijk na de geboorte? Bekijk leuke filmpjes over babycommunicatie op onze membersite. Deze winter komt een volledige cursus Babycommunicatie online!

Schrijf een geboorteplan

Hoe bereid jij je voor op je bevalling? Waarschijnlijk heeft je verloskundige met je gesproken over een geboorteplan. Hoe maak je die nou precies? Welke keuzes heb je? Waar vind je achtergrond kennis over deze keuzes? En heb je al gedacht over die eerste momenten samen na de bevalling? Volg een kort online programma om je te helpen bij het maken van jouw geboorte- en verbindingsplan.

Nieuw! De online cursus:

'Maak jouw geboorte- en verbindingsplan'

 

Papa's en mama's van baby's

Een continue grote roze wolk is het prille ouderschap voor niemand. De één ervaart meer roze wolk momenten dan de ander. We helpen je graag om (nog) meer van zulke momenten te creëren.

Op adem komen, ontspannen en iets meer energie

Gebruik onze korte aandachtsoefeningen om weer tot jezelf te komen.

Verdiep je in de contactmogelijkheden van je baby

Door middel van filmpjes leer je meer over wat je baby jou allemaal probeert te vertellen. Zo word jij je (nog) bewuster van het contact dat jouw baby met je wil. Dat is versterkend voor jullie band!

Kijk en luister hoe anderen het prille ouderschap ervaren

Misschien vind je wel wat herkenning op ons forum. Het kan heel fijn zijn als je merkt dat je niet de enige bent die soms gefrustreerd raakt als je niet snapt waarom je baby huilt..

Taking Care of a Baby

Tips voor ouders van (ongeboren) baby's
(Geïnspireerd door NPSCC)

Papa bidt huilende baby stil.jpg

Ontspanning

Je baby is onrustig en huilt veel. Je maakt je zorgen, bent moe en voelt je soms wanhopig.

Ons online programma 'Ontspanning voor jou en je onrustige baby' helpt je om het huilen van je baby beter te begrijpen. Het helpt jou met ontspannen en om weer vaker op een positieve manier contact met je baby te ervaren.

Image by Jakob Owens

Informatie

In de eerste 1000 dagen van een mensenleven wordt de blauwdruk voor de rest van de ontwikkeling gemaakt. 

 

Wat heeft je baby van jou nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen? Wat kan je helpen om 'goed genoeg' te zijn voor je baby (dus niet perfect, maar wel goed genoeg).

babymassage.jpg

Babymassage

Babymassage is zoveel meer dan een leuke activiteit samen.

Het helpt je om nog dieper met je baby te verbinden. Je kunt er babykwaaltjes mee verlichten. EN je helpt je baby met het opbouwen van lichaamsbesef (goed voor de emotionele en motorische ontwikkeling).

 

Volg onze online cursus, die niet alleen focust op massagetechnieken, maar ook op afstemmen op je baby!

Young Family