top of page
Groeien in het ouderschap

Ouderschap

ouderkindsymbool.png

Ouder - kind relatie

coaching.png

Compassie

Een sterke band opbouwen met je (ongeboren) baby

Met het krijgen van een kind, verandert er heel veel in je leven. Zelfs als het niet je eerste kind is. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je kind lichamelijk gezond is. Maar je wilt vast ook dat je kind gelukkig zal worden. Dat jullie samen een sterke band zullen krijgen en dat jullie veel van elkaar zullen (blijven) houden.

 

Babykennis Academie ondersteunt jou/jullie en je baby bij het opbouwen van een stevige band samen. Wist je bijvoorbeeld al dat baby's al direct ontzettend graag met hun ouders communiceren? Op ons online platform kan je meer te weten komen over ouderschap, maar ook over wat baby's nodig hebben op emotioneel gebied en wat baby's al kunnen. Word gratis member om toegang te krijgen tot nuttige informatie en om in contact te komen met andere ouders.

Sluit je ook aan bij onze tribe?

Volg GRATIS ons online programma:

'Ontspanning voor jou en je onrustige baby'

Doe mee aan het wetenschappelijk (effectiviteits)onderzoek van de Open Universiteit

Image by Kelly Sikkema

In verwachting

Maak verbinding...

Wist jij dat baby's al voor de geboorte anders reageren op de handen van hun moeder, dan op de handen van onbekende op de buik? Neem de tijd om bewust verbinding te maken met je baby. Onze aandachtsoefeningen kunnen je hierbij extra helpen. Leuk als je voor de eerste keer zwanger bent, maar ook als je al één of meerdere kinderen hebt is het fijn om deze quality time te pakken. Members hebben gratis toegang.

Dat eerste lachje komt sneller dan je denkt...

Voorbereiden op het contact met je baby is super leuk en nuttig. Hoe communiceren baby's eigenlijk na de geboorte? Bekijk leuke filmpjes over babycommunicatie op onze membersite.

Het eerste contact met je baby

Wist jij al dat baby's heel de dag signalen geven, waarmee ze met hun ouders en verzorgers communiceren? Leer alvast over babytaal en hun lichaamssignalen voordat je baby geboren wordt. Dan kan je die eerste periode samen nog bewuster beleven. Waardevol voor jou en heel fijn voor je baby. Volg de online cursus: 'Kijk wat je baby zegt' prenataal voor een optimale voorbereiding.

Online (zwangerschaps)cursus
Kijk wat je baby zegt

Baby's geven heel de dag door signalen. Met deze signalen communiceren ze van alles! Train jezelf in het snappen van jouw baby met deze leuke online cursus.

Ben je aanvullend verzekerd? Mogelijk krijg je de cursus dan vergoed!

Papa's en mama's van baby's

Een continue grote roze wolk is het prille ouderschap voor niemand. De één ervaart meer roze wolk momenten dan de ander. We helpen je graag om (nog) meer van zulke momenten te creëren.

Op adem komen, ontspannen en iets meer energie

Gebruik onze korte aandachtsoefeningen om weer tot jezelf te komen.

Verdiep je in de contactmogelijkheden van je baby

Door middel van filmpjes leer je meer over wat je baby jou allemaal probeert te vertellen. Zo word jij je (nog) bewuster van het contact dat jouw baby met je wil. Dat is versterkend voor jullie band!

Kijk en luister hoe anderen het prille ouderschap ervaren

Misschien vind je wel wat herkenning op ons forum. Het kan heel fijn zijn als je merkt dat je niet de enige bent die soms gefrustreerd raakt als je niet snapt waarom je baby huilt..

Taking Care of a Baby

Tips voor ouders van (ongeboren) baby's
(Geïnspireerd door NPSCC)

 • Praat over je gevoel
  Praat met je partner of met vrienden en familie over hoe jij je voelt. Wees niet bang om extra steun te vragen bij als je er even niet uitkomt. Het bespreken van je zorgen kan enorm helpen. Voor de meeste mensen is deze levensfase enorm intensief, dus hoogstwaarschijnlijk voor jou ook!
 • Rust en slaap
  Of je nu aan het voorbereiden bent op je bevalling of je hebt al een pasgeboren baby in huis, het is belangrijk om zoveel mogelijk te rusten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer te slapen als je baby slaapt of laat je partner je helpen als deze ook thuis is.
 • Focus op dit moment
  Probeer om je focus in het hier en nu te houden. Elke dag kan overweldigend of emotioneel zijn als je voorbereidingen treft voor het leven met een baby of als je aan het wennen bent aan het leven met je kind. Probeer om je niet teveel zorgen te maken over de toekomst en de dingen waar je geen controle over hebt. Praat met iemand die je steun kan bieden als je worstelt met moeilijke gedachten of gevoelens.
 • Probeer geen perfecte ouder te zijn
  Moeders en vaders leggen vaak extra druk op zichzelf om perfect te zijn voor hun kind. Wees vriendelijk voor jezelf en accepteer dat je niet altijd de perfecte ouder kunt zijn. Dit hoeft ook helemaal niet. Goed genoeg, is goed genoeg. Lees meer in de blog: Waarom het goed is voor je baby als je niet perfect bent.
 • Beperk nieuwsberichten en sociale media
  Probeer de tijd die je doorbrengt met kijken of lezen van nieuws en sociale media te beperken. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt, maar teveel blootstelling aan externe berichten, kunnen extra spanning opleveren. Juist in deze fase is het nodig om de tijd te nemen om te ontspannen.
 • Schrijf brieven of een dagboek
  Probeer eens een dagboek over je dagelijkse leven te schrijven. Of schrijf een brief aan jezelf in de toekomst. Dit geeft je de ruimte om onzekerheden op te schrijven. Je kunt ook een brief schrijven aan je baby, voor later. Zodat hij of zij tegen die tijd kan gaan begrijpen hoe het begin van hun leven is geweest. Een dagboek bijhouden van je eigen stemming, kan je helpen om moeilijke dagen te herkennen, moeilijke tijden van de dag of patronen in je stemming. Je kunt dit gebruiken om na te denken over hoe je kleine leuke activiteiten kunt toevoegen in elke dag. Op die manier heb je elke dag iets moois om naar uit te kijken (zelfs als je het zwaar hebt), bijvoorbeeld luisteren naar je favoriete muziek, een ontspannend bad nemen, yoga doen of met vrienden kletsen.
 • Bewust dankbaar voor mooie momenten
  Sluit de dag af met drie dingen waarvoor je dankbaar bent geweest die dag. Bijvoorbeeld een contactmomentje met je (ongeboren) baby, een warme kop thee of koffie in de ochtend of een compliment of knuffel van je partner. Je kunt een moment kiezen van de ochtend, van de middag en van de avond. Je kunt dit voor jezelf opschrijven of samen met je partner bespreken. Misschien heb je wel meer fijne dingen meegemaakt dan je je hebt gerealiseerd.
Papa bidt huilende baby stil.jpg

Ontspanning

Je baby is onrustig en huilt veel. Je maakt je zorgen, bent moe en voelt je soms wanhopig.

Ons online programma 'Ontspanning voor jou en je onrustige baby' helpt je om het huilen van je baby beter te begrijpen. Het helpt jou met ontspannen en om weer vaker op een positieve manier contact met je baby te ervaren.

Image by Jakob Owens

Informatie

In de eerste 1000 dagen van een mensenleven wordt de blauwdruk voor de rest van de ontwikkeling gemaakt. 

 

Wat heeft je baby van jou nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen? Wat kan je helpen om 'goed genoeg' te zijn voor je baby (dus niet perfect, maar wel goed genoeg).

babymassage.jpg

Babymassage

Babymassage is zoveel meer dan een leuke activiteit samen.

Het helpt je om nog dieper met je baby te verbinden. Je kunt er babykwaaltjes mee verlichten. EN je helpt je baby met het opbouwen van lichaamsbesef (goed voor de emotionele en motorische ontwikkeling).

 

Volg onze online cursus, die niet alleen focust op massagetechnieken, maar ook op afstemmen op je baby!

Young Family

Sessies

Lekkerder in je vel gaan zitten, samen met je (ongeboren) baby, dat is de bedoeling van de sessies. Door middel van gesprek, luisteren naar je lijf, aandachtsoefeningen en aanraking, wordt je milder en liefdevoller voor jezelf. Is er onrust bij je baby? Samen kunnen we ontdekken wat je kind nodig heeft.

Voor meer rust, ontspanning, energie, zelfvertrouwen en verbinding.

Zou jij graag op meer momenten willen genieten?

Je kunt GRATIS member worden van Babykennis Academie.
Wat zijn de voordelen?


Je krijgt toegang tot filmpjes over babycommunicatie en ontspanningsoefeningen. Deze helpen je om de band met je baby te versterken en jouw energiepeil te verbeteren. Lees info over relevante topics en kom in contact met andere (aanstaande) ouders in ons forum!

Vind je het leuk om het hele filmpje te zien? Bekijk het gratis op onze member pagina.

Wat zeggen onze members...

"Ik vind het best spannend om voor de eerste keer moeder te worden. Wat staat me allemaal te wachten straks? Het kijken naar de filmpjes over baby's, geeft me wat meer zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat ik veel zin heb om mijn kind straks in mijn armen te houden. Ik zal mijn baby vast wel gaan snappen...

- Joyce

De contactoefeningen vinden wij het leukst. Zelf merk ik dat ik er van ontspan. In alle drukte van de dag is het echt fijn om 's avonds een momentje de tijd te nemen om even te verbinden met mijn kind. Mijn vriend vindt het leuk dat er ook aan hem wordt gedacht. Hij kan niet wachten om vader te worden en heeft de contactoefening ook al gedaan. Bijzonder om in mijn buik te voelen hoe ons zoontje al op zijn papa reageert!

- Marlous

Ik vind het heel fijn om af en toe een mail te krijgen van Babykennis Academie, met filmpjes en informatie. Op één of andere manier vind ik het geruststellend dat ik in de filmpjes zie en hoor, dat ik niet de enige ben die zoekend is als moeder. Bijvoorbeeld als mijn baby huilt. Daarnaast zie ik door de filmpjes veel meer signalen die mijn zoontje van 6 weken oud geeft. Hij communiceert al meer dan ik dacht en daardoor heb ik meer momenten waarop ik geniet van het contact met hem.

- Annelotte

Ben je benieuwd naar meer filmpjes, oefeningen en informatie?

Interessant? Lees ook onze blog!

bottom of page