Lichaamsgericht energetische therapie

Leven in verbinding met jezelf

 

 

Je wilt graag lekker in je vel zitten. Toch speelt er iets, waardoor dit niet lukt. Dat kunnen emotionele moeilijkheden zijn of lichamelijke problemen. Emoties die zijn vastgezet in het lichaam geven klachten. De oorzaak van deze klachten zit vaak op een onbewuste laag, waar je zelf moeilijk bij kunt. Het kan veel frustratie oproepen, als je merkt dat je telkens in dezelfde patronen terecht komt en dezelfde klachten blijft houden. Je wilt graag verder met je leven, maar hoe?

 

Bij Lichaamsgerichte Energetische Therapie, ontdekken we samen wat er speelt. Vanuit daar kan het helingsproces op gang komen. Bij dit proces kan ik ondersteuning bieden. Ik stem af op jouw ziel en vanuit daar bekijk ik welke behandelvorm(en) het best bij jou passen op dat moment. Zo ziet elke sessie er vaak weer anders uit en is deze volledig afgestemd op wat jij nodig hebt om te kunnen helen. De sessies brengen vaak al snel diepgaande inzichten en veranderingen zoals innerlijke rust, meer ontspanning en meer genieten. Je leert om steeds dichterbij jezelf te blijven, door beter te luisteren naar wat jouw lichaam en innerlijke stem jou willen vertellen. 

Een sessie duurt anderhalf uur en kost €105,-

 

Het is lastig om in woorden te vertellen wat deze bijzondere sessies voor je kunnen betekenen. Van cliënten hoor ik vaak dat het (ten positieve) heel anders was dan zij verwachtten en dat het inderdaad moeilijk uit te leggen is, wat deze therapie inhoudt. De beste manier om hierachter te komen is door het zelf te ervaren! Ik hoop van harte dat je jezelf dit gunt, zodat jij ook de mooiste versie van jezelf kunt worden!

Wil jij ook weer lekker in je vel zitten?

Therapie en coaching

voor zorgprofessionals

Word de mooiste versie van jezelf

 

 

Je wilt graag lekker in je vel zitten. Toch speelt er iets, waardoor dit niet lukt. Dat kunnen emotionele moeilijkheden zijn of lichamelijke problemen. Soms zijn deze problemen gecombineerd, bijvoorbeeld bij burn-out. Emoties die zijn vastgezet in het lichaam geven klachten. De oorzaak van deze klachten zit vaak op een onbewuste laag, waar je zelf moeilijk bij kunt. Het kan veel frustratie oproepen als je merkt dat je telkens in dezelfde patronen terecht komt en dezelfde klachten blijft houden. Je wilt je graag energiek voelen en lekker in je vel zitten, maar hoe?

De afgelopen jaren heb ik een paar duizend zorgverleners begeleid tijdens nascholingen over babypsychologie, hechting en ouderschap. Ik heb gemerkt hoeveel emoties er naar boven komen vanuit hun eigen ervaringen als we deze onderwerpen bespreken. Tegelijkertijd heb ik gezien hoe ontzettend veel deze beroepsgroep van zichzelf geeft. Als geen ander, snap ik hoe lastig de balans kan zijn tussen willen geven aan anderen en zorgen voor jezelf. Vandaar dat ik graag klaar sta voor jou als zorgverlener. Als jij goed voor jezelf zorgt, kan je ook goed voor heel veel anderen zorgen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Image by Henry Be

Geert

Als nuchtere Hollander die momenteel in een burn-out zit heb ik bij Minke geweest onder het motto: 'baat het niet dan schaadt het niet.' Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Minke geeft je op zeer prettige wijze gelijk een vertrouwd gevoel. Nu, een week later, heb ik kunnen vaststellen dat ik me blijer voel en bijvoorbeeld veel minder last heb van mijn nek, die al enkele maanden behoorlijk vastzat.

Kortom: een aanrader!

Helle

Toen ik naar Minke ging, zat ik vol. Vol van gedachten, emoties, acties, gebeurtenissen, gesprekken... alle prikkels van buitenaf. Minke stuurt 'stukjes' licht naar de plekken in je lichaam die vastzitten. Op die manier zet ze het lichaam aan zichzelf te helen. Dat doet ze op een prettige manier, vanuit een diep bewustzijnsniveau, met grote deskundigheid
Het bijzondere is dat het lichaam daarop reageert. Mijn energie begon te stromen. Ik voelde in de weken daarna ineens ruimte. Het heeft mij laten voelen, dat hoe ik naar een situatie kijk en wat mijn overtuigingen zijn, niet onveranderlijk is. Dat ik er zelf invloed op kan uitoefenen en kan sturen. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Sandrine

Ik ben erg onder de indruk van de behandelingen van Minke. Al na één sessie had ik het gevoel dat het licht in mij weer was aangegaan.

Ik voel me rustiger en veel minder opgejaagd. Ik merk dat ik mijn grenzen beter aangeef dan voorheen en dat ik meer richting voel in mijn leven. 

De eerste sessie vond ik super spannend. Gelukkig voelde ik me al heel snel veilig bij Minke. Daarom geef ik mezelf nu vaker een sessie cadeau!

Zij gingen je voor...

Foto%20Minke%20website%202020_edited.jpg

Over Minke

"Verbinding en vertrouwen staan centraal in de sessies die ik geef."

Minke is orthopedagoog (NVO) met een specialisatie in zwangerschap en het zeer jonge kind (DAIMH). Aanvullend is ze opgeleid in het geven van ouder-baby psychotherapie en ze heeft enkele jaren ouder-baby psychotherapie gegeven in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. In deze setting merkte Minke dat ze niet volledig haar ei kwijt kon, hoe mooi ze het werk ook vond. Ze miste de ingang via het lichaam, waar al onze herinneringen en emoties opgeslagen liggen. In plaats van praten over het gevoel, wilde zij meer het lichaam betrekken bij de behandeling, zodat er gesproken wordt vanuit het gevoel. Een efficiëntere manier om te helen. 

 

In 2012 richtte Minke Babykennis op. In eerste instantie gaf zij alleen nascholing over haar specialisatie Infant Mental Health (baby ontwikkeling en ouderschap). Tegelijkertijd heeft zij zich gefocust op ontdekken van haar missie in dit leven. Wat wil ze bijdragen? Ze heeft veel geïnvesteerd in haar eigen ontwikkeling. Minke is twee jaar begeleid door een boeddhistische leraar, ze heeft jarenlang transformatie therapie gevolgd, dagelijks gemediteerd en ze heeft de opleiding tot Lichaamsgericht Energetisch Therapeut gedaan. 

Inmiddels heeft Minke heel veel "tools" in haar rugzak om anderen te helpen helen en groeien. Het belangrijkste dat ze meebrengt in haar sessies, is de verbinding, het respect en het vertrouwen tussen haar en haar cliënten.

Healing

Tijdens healing maak ik gebruik van de universele levensenergie om blokkades in jouw energiesysteem licht en ruimte geven. Op die manier komt er ontspanning en kan jouw energie weer vrijuit gaan stromen.

 

Transformatie coaching

We bouwen in ons leven allemaal patronen, overtuigingen en angsten op. Soms slaan we zelfs projecties van anderen op en gaan wij geloven of leven naar de waarheid van iemand anders. Door gesprek en transformatie technieken, sporen we op wat jouw belemmert om volledig in jouw kracht te zijn. Op die manier creëren we ruimte voor jou.

EFT (Emotional Freedom Techniques)

Een krachtige en efficiënte manier om mentale en emotionele blokkades te verlichten. 

Behandelmethoden

Ieder mens is uniek

In de sessie stem ik me af op jou. We onderzoeken samen de kern van wat er bij jou speelt. En dan vinden we de behandelmethode die het best aansluit bij jou op dat moment. Er is geen vast protocol. Ik heb veel behandelmethoden om in te zetten. In de kern zijn alle methodes bedoeld om jou dichterbij je kern te brengen, zodat jij weer kunt gaan stralen!

 

Gesprekstechnieken

Een goed gesprek kan heel veel mooie inzichten geven. Toch werken gesprekken het meest efficiënt als je deze inzichten niet alleen weet in je hoofd, maar als je ze ook daadwerkelijk kunt voelen. Dus ik help je om niet over je gevoel te praten, maar om vanuit jouw gevoel te praten. En dat werkt helend.

Reading

Doordat ik mij kan afstemmen op jouw energieveld, komen we al snel in de diepte tijdens de sessies. Ik zie/voel/weet hoe blokkades zijn ontstaan en hoe je hier nu mee kunt omgaan.

 

Innerlijk kind werk

Veel patronen in ons gedrag, ontstaan door onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Door contact te maken met jouw kwetsbare zelf, het kind dat jij was, kan je gaan helen. Dit heeft een gunstig effect op jouw gedrag en gevoel in het heden. 

Meditaties, mindfulness

Contact maken met jezelf door meditatie is een efficiënte manier om jouw bewustzijn te vergroten en om meer bij jouw kern te komen. Vanuit daar kan je voelen wat je nodig hebt en kan je weer gaan stralen.

 

Energetische burn-out release

Tijdens de burn-out release is er aandacht voor het emotionele, fysieke EN het energetische systeem. Je energie systeem is behoorlijk overbelast als je een burn-out ervaart. In een sessie van anderhalf uur laten we de overprikkeling in jouw systeem wegvloeien, zodat jij je snel fitter en krachtiger voelt. Dit maakt de burn-out release een hele efficiënte behandel methode.

 

Emotiepressuur

Herinneringen (de mooie en de moeilijke) worden in ons lichaam opgeslagen. Dit kan zorgen voor fysieke stagnaties of blokkades. Emotiepressuur brengt je weer in contact met je lichaam. Blokkades worden vrij gemaakt, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen. Emotiepressuur werkt door op emotioneel, fysiek en mentaal vlak.

Plan een sessie

Lichaamsgericht energetische therapie is een prachtig cadeau aan jezelf. Een stap om dichterbij jouw kern te komen en om (weer) te gaan stralen.

Een sessie duurt anderhalf uur en kost €105,-

 

Als je voor de eerste keer langskomt, vind ik het fijn om van je te horen wat jouw hulpvraag is. Waar loop je tegen aan en wat zou je graag willen bereiken met deze sessie(s)? 

 

Stuur me een mail en dan plannen we een gratis telefoongesprek om te bespreken wat de sessie(s) voor jou zouden kunnen betekenen.

06-26750845

Praktijk adres:

ten Boschstraat 76

Naarden