Lichaamsgericht energetische therapie

Leven in verbinding met jezelf

 

 

Je wilt graag lekker in je vel zitten. Toch speelt er iets, waardoor dit niet lukt. Dat kunnen emotionele moeilijkheden zijn of lichamelijke problemen. Emoties die zijn vastgezet in het lichaam geven klachten. De oorzaak van deze klachten zit vaak op een onbewuste laag, waar je zelf moeilijk bij kunt. Het kan veel frustratie oproepen, als je merkt dat je telkens in dezelfde patronen terecht komt en dezelfde klachten blijft houden. Je wilt graag verder met je leven, maar hoe?

 

Bij Lichaamsgerichte Energetische Therapie, ontdekken we samen wat er speelt. Vanuit daar kan het helingsproces op gang komen. Bij dit proces kan ik ondersteuning bieden. Ik stem af op jouw ziel en vanuit daar bekijk ik welke behandelvorm(en) het best bij jou passen op dat moment. Zo ziet elke sessie er vaak weer anders uit en is deze volledig afgestemd op wat jij nodig hebt om te kunnen helen. De sessies brengen vaak al snel diepgaande inzichten en veranderingen zoals innerlijke rust, meer ontspanning en meer genieten. Je leert om steeds dichterbij jezelf te blijven, door beter te luisteren naar wat jouw lichaam en innerlijke stem jou willen vertellen. 

Een sessie duurt anderhalf uur en kost €105,-

 

Het is lastig om in woorden te vertellen wat deze bijzondere sessies voor je kunnen betekenen. Van cliënten hoor ik vaak dat het (ten positieve) heel anders was dan zij verwachtten en dat het inderdaad moeilijk uit te leggen is, wat deze therapie inhoudt. De beste manier om hierachter te komen is door het zelf te ervaren! Ik hoop van harte dat je jezelf dit gunt, zodat jij ook de mooiste versie van jezelf kunt worden!

Wil jij ook weer lekker in je vel zitten?

Therapie en coaching

voor zorgprofessionals

Word de mooiste versie van jezelf

 

 

Je wilt graag lekker in je vel zitten. Toch speelt er iets, waardoor dit niet lukt. Dat kunnen emotionele moeilijkheden zijn of lichamelijke problemen. Soms zijn deze problemen gecombineerd, bijvoorbeeld bij burn-out. Emoties die zijn vastgezet in het lichaam geven klachten. De oorzaak van deze klachten zit vaak op een onbewuste laag waar je zelf moeilijk bij kunt. Het kan veel frustratie oproepen als je merkt dat je telkens in dezelfde patronen terecht komt en dezelfde klachten blijft houden. Je wilt je graag energiek voelen en lekker in je vel zitten, maar hoe?

De afgelopen jaren heb ik een paar duizend zorgverleners begeleid tijdens nascholingen over babypsychologie, hechting en ouderschap. Ik heb gemerkt hoeveel emoties er naar boven komen vanuit hun eigen ervaringen als we deze onderwerpen bespreken. Tegelijkertijd heb ik gezien hoe ontzettend veel deze beroepsgroep van zichzelf geeft. Als geen ander, snap ik hoe lastig de balans kan zijn tussen willen geven aan anderen en zorgen voor jezelf. Vandaar dat ik graag klaar sta voor jou als zorgverlener. Als jij goed voor jezelf zorgt, kan je ook goed voor heel veel anderen zorgen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Foto%20Minke%20website%202020_edited.jpg

Over Minke

"Verbinding en vertrouwen staan centraal in de sessies die ik geef."

Minke is orthopedagoog (NVO) met een specialisatie in zwangerschap en het zeer jonge kind (DAIMH). Aanvullend is ze opgeleid in het geven van ouder-baby psychotherapie en ze heeft enkele jaren ouder-baby psychotherapie gegeven in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. In deze setting merkte Minke dat ze niet volledig haar ei kwijt kon, hoe mooi ze het werk ook vond. Ze miste de ingang via het lichaam, waar al onze herinneringen en emoties opgeslagen liggen. In plaats van praten over het gevoel, wilde zij meer het lichaam betrekken bij de behandeling, zodat er gesproken wordt vanuit het gevoel. Een efficiëntere manier om te helen. 

 

In 2012 richtte Minke Babykennis op. In eerste instantie gaf zij alleen nascholing over haar specialisatie Infant Mental Health (baby ontwikkeling en ouderschap). Tegelijkertijd heeft zij zich gefocust op ontdekken van haar missie in dit leven. Wat wil ze bijdragen? Ze heeft veel geïnvesteerd in haar eigen ontwikkeling. Minke is twee jaar begeleid door een boeddhistische leraar, ze heeft jarenlang transformatie therapie gevolgd, dagelijks gemediteerd en ze heeft de opleiding tot Lichaamsgericht Energetisch Therapeut gedaan. 

Inmiddels heeft Minke heel veel "tools" in haar rugzak om anderen te helpen helen en groeien. Het belangrijkste dat ze meebrengt in haar sessies, is de verbinding, het respect en het vertrouwen tussen haar en haar cliënten.

De sessies

Aandacht voor jezelf

In de sessies ondersteun ik je om de verbinding met jezelf sterker te maken. Dit doen we door middel van gesprek, aandachtsoefeningen, ademhalingsoefeningen en ondersteunende aanraking. Het zorgt ervoor dat je meer contact krijgt met jouw kwetsbaarheid en met jouw eigen kracht. Een mooie combinatie!

Wanneer kan je bij me terecht?

  • Burn-out/weinig energie

  • Somberheid of angstklachten

  • Moeilijk je grenzen kunnen aangeven

  • Niet lekker in je vel zitten

Image by Henry Be

Geert

Als nuchtere Hollander die momenteel in een burn-out zit heb ik bij Minke geweest onder het motto: 'baat het niet dan schaadt het niet.' Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Minke geeft je op zeer prettige wijze gelijk een vertrouwd gevoel. Nu, een week later, heb ik kunnen vaststellen dat ik me blijer voel en bijvoorbeeld veel minder last heb van mijn nek, die al enkele maanden behoorlijk vastzat.

Kortom: een aanrader!

Helle

Toen ik naar Minke ging, zat ik vol. Vol van gedachten, emoties, acties, gebeurtenissen, gesprekken... alle prikkels van buitenaf. Door meditatie en aanraking zet Minke het lichaam aan om zichzelf te helen. Dat doet ze op een prettige manier, vanuit een diep bewustzijnsniveau, met grote deskundigheid
Het bijzondere is dat het lichaam daarop reageert. Mijn energie begon te stromen. Ik voelde in de weken daarna ineens ruimte. Het heeft mij laten voelen, dat hoe ik naar een situatie kijk en wat mijn overtuigingen zijn, niet onveranderlijk is. Dat ik er zelf invloed op kan uitoefenen en kan sturen. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Sandrine

Ik ben erg onder de indruk van de behandelingen van Minke. Al na één sessie had ik het gevoel dat het licht in mij weer was aangegaan.

Ik voel me rustiger en veel minder opgejaagd. Ik merk dat ik mijn grenzen beter aangeef dan voorheen en dat ik meer richting voel in mijn leven. 

De eerste sessie vond ik super spannend. Gelukkig voelde ik me al heel snel veilig bij Minke. Daarom geef ik mezelf nu vaker een sessie cadeau!

Zij gingen je voor...

Plan een sessie

Lichaamsgericht energetische therapie is een prachtig cadeau aan jezelf. Het helpt je om weer beter in je vel te zitten en om weer te gaan stralen.

Een sessie duurt anderhalf uur en kost €130,- De sessies worden vergoed als 'psychosociale zorg.' De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering.

 

Als je voor de eerste keer langskomt, vind ik het fijn om van je te horen wat jouw hulpvraag is. Waar loop je tegen aan en wat zou je graag willen bereiken met deze sessie(s)? 

 

Stuur me een mail en dan plannen we een gratis telefoongesprek om te bespreken wat de sessie(s) voor jou zouden kunnen betekenen.

06-26750845

Praktijk adres:

Torenlaan 11B, Bussum