top of page

Maak jouw geboorte- en verbindingsplan

Online cursus die jou helpt bij het opstellen van het geboorte- en verbindingsplan dat het beste bij jullie past
 

Goed geïnformeerd
met heldere wensen,
toeleven naar
de geboorte van je kind

 

Deze cursus wordt via Babykennis Academie aangeboden door Liefdevolle Geboorte
 

Waarom een geboorte- en verbindingsplan schrijven?

Waarom kies je ervoor om een Geboorte- én Verbindingsplan te maken? De geboortedag van je kind is één van de belangrijkste dagen van je leven. Het zal een dag worden die je nooit meer vergeet. Belangrijke dagen vragen om een goede voorbereiding. Je kunt veel te weten komen over de Nederlandse gebruiken rondom een bevalling, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

nieuw logo test.png
Notebook

Een geboorteplan ken ik wel, maar een verbindingsplan?

De term geboorteplan ken je waarschijnlijk wel. Kort gezegd noteer je hierin al je wensen voor de bevalling. De term verbindingsplan is nieuw en ken je waarschijnlijk nog niet.

 

Het verbindingsplan kun je zien als een waardevolle toevoeging/uitbreiding op het klassieke geboorteplan waarin je al je wensen noteert, die een goede start en een sterke basis voor ouder-kind relatie vormen. Jij wilt vast net als alle andere ouders een goede band opbouwen met je kind. Je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen.

 

Met het geboorte- en verbindingsplan maak je een bedding voor je kind waarin veiligheid, liefde en vertrouwen gaan leiden tot een sterke ouder-kind binding. Je kunt hier op een positieve manier aan bijdragen door een goede voorbereiding voor de start van jouw kindje met het leven buiten de baarmoeder.

Goed onderbouwde keuzes maken

 

Natuurlijk is elke bevalling is anders en het is altijd spannend hoe het precies zal gaan verlopen. Toch is het handig om in jouw geboorte- en verbindingsplan vast te leggen wat jouw/jullie persoonlijke voorkeuren zijn. Er gebeurt namelijk veel rondom een geboorte en er zijn een heel aantal keuzes om te maken. Met een goed plan, help je professionals om jou zo goed mogelijk tot steun te zijn. Het is heel prettig (en rustgevend) als jouw keuzes in je geboorte- en verbindingsplan staan, zodat je tijdens je bevalling zo min mogelijk gestoord hoeft te worden.

 

Om een goed plan te schrijven, moet je natuurlijk wel weten welke keuzes je hebt en waar je voor kiest. Daarbij helpt deze online cursus jou. Het schrijven van een goed geboorte- en verbindingsplan helpt je om met vertrouwen en rust naar de bevalling toeleven. Na het volgen van deze 6 lessen, heb je een goed onderbouwd en goed doorvoeld plan opgesteld, dat helemaal past bij jou/jullie.

Young Couple Expecting

Voor wie?

Aanstaande ouders een duidelijker beeld willen van alle keuzes en opties tijdens en na de bevalling.

Aanstaande ouders die zich willen voorbereiden op de eerste momenten samen met hun baby.

Aanstaande ouders die een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben (en lezend alle info goed kunnen verwerken).

Aanstaande ouders die zoveel mogelijk rust willen ervaren tijdens de bevalling (en de periode daarna).

"Het programma is veelzijdig, met veel informatie, die makkelijk te begrijpen is. Het nodigt uit om vanuit rust, dichtbij jezelf te blijven.

Omdat er zoveel te overwegen is, is het fijn om op tijd te beginnen, om in alle rust goed voorbereid te zijn. Warm aanbevolen voor zwangeren."

- Anita Spiegels

Kenmerken van deze online cursus

 

  • Een unieke cursus waarin je niet alleen werkt aan een goed geboorte- en verbindingsplan, maar ook aan een sterke start voor de band met je kindje.

  • Cijfers, definities en wetenschap waar dat behulpzaam is, maar goed gedoseerd zodat je dichtbij jouw gevoel en wensen kunt blijven.

  • Lees alles over de geboortezorg/je rechten als afnemer van zorg.

  • Leer stap voor stap jouw unieke geboorte- en verbindingsplan te schrijven.

  • Een afwisselende cursus boordevol praktische tips/inside information, oefeningen en video/audio.

  • Ontdek welke keuzes jij kunt maken voor je (nu nog ongeboren) baby, om elkaar in alle rust te leren kennen.

Les 1. Alles dat je wilt weten over de geboortezorg

In Nederland wordt een bevalling minder medisch benaderd dan in andere landen. Toch is er de afgelopen jaren steeds meer medicalisering in de geboortezorg. Wat betekent dit voor jou?

Les 2. Alles over jouw keuzes en rechten

Hoe zit het eigenlijk met jouw patiëntenrechten? Mag je bijvoorbeeld je vraagtekens zetten als een inleiding wordt voorgesteld, terwijl je dat liever wilt voorkomen?

 

Les 3. Het geboorte- en verbindingsplan

Wat zijn jouw keuzes en wat kunnen de voor- en nadelen van jouw keuzes zijn? Je ziet verschillende voorbeelden van geboorte- en verbindingsplannen (van beknopt tot uitgebreid, van tekstueel tot grafisch).

Les 4. Schrijf jouw geboorteplan

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan! Je bent nu goed geïnformeerd en mag jouw sjabloon gaan uitkiezen en invullen.

Les 5. Schrijf jouw verbindingsplan

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan! Je bent nu goed geïnformeerd en mag jouw sjabloon gaan uitkiezen en invullen.

Les 6. Verbinden en in liefde loslaten

Je krijgt natuurlijk nooit de controle over hoe jouw bevalling zal verlopen. Maar, je kunt wel nagaan of je vertrouwen hebt in jouw keuzes en of je plan echt past bij jou/jullie. Als jouw voorbereiding goed gedaan is, kan je jouw plannen met een gerust hart aan de professionals overhandigen.

Hoe ziet het programma er uit?

Het programma bestaat uit teksten, oefeningen en een aantal korte filmpjes.

Duur/doorlooptijd

Het programma kan flexibel gebruikt worden. Ga er mee aan de slag op de momenten dat het jou goed uitkomt. Het is belangrijk dat je de rust hebt om over jouw wensen na te denken. Het is handig als je ergens tussen de 27 en 35 weken jouw geboorte- en verbindingsplan gaat maken. Deze cursus staat 3 maanden voor je open.

Over het
programma

geboorteplan.jpg

Je ontvangt...

Drie maanden toegang tot de volledige cursus.

Jouw/jullie eigen heldere visie over jullie wensen tijdens deze enorme levensgebeurtenis.

De rust om je te focussen op het bevalproces tijdens je bevalling, omdat:

-al jouw keuzes te lezen zijn in het geboorteplan

- je niet elke professional jouw wensen opnieuw hoeft te vertellen, als de diensten wisselen.

Kennis over de keuzes die je kunt maken voor de eerste uren/dagen samen met je baby, om jullie verbinding samen te versterken (of sterk te houden).

Je investeert...

€39,95 (incl. BTW)

in goed geïnformeerd toeleven naar de geboorte van je kind en de eerste momenten samen...

 

bottom of page