Lichaamsgericht energetische therapie

Leven in verbinding met jezelf

 

 

Je wilt graag lekker in je vel zitten. Toch speelt er iets, waardoor dit niet lukt. Dat kunnen emotionele moeilijkheden zijn of lichamelijke problemen. Emoties die zijn vastgezet in het lichaam geven klachten. De oorzaak van deze klachten zit vaak op een onbewuste laag, waar je zelf moeilijk bij kunt. Het kan veel frustratie oproepen, als je merkt dat je telkens in dezelfde patronen terecht komt en dezelfde klachten blijft houden. Je wilt graag verder met je leven, maar hoe?

 

Bij Lichaamsgerichte Energetische Therapie, ontdekken we samen wat er speelt. Vanuit daar kan het helingsproces op gang komen. Bij dit proces kan ik ondersteuning bieden. Ik stem af op jouw ziel en vanuit daar bekijk ik welke behandelvorm(en) het best bij jou passen op dat moment. Zo ziet elke sessie er vaak weer anders uit en is deze volledig afgestemd op wat jij nodig hebt om te kunnen helen. De sessies brengen vaak al snel diepgaande inzichten en veranderingen zoals innerlijke rust, meer ontspanning en meer genieten. Je leert om steeds dichterbij jezelf te blijven, door beter te luisteren naar wat jouw lichaam en innerlijke stem jou willen vertellen. 

Een sessie duurt anderhalf uur en kost €105,-

 

Het is lastig om in woorden te vertellen wat deze bijzondere sessies voor je kunnen betekenen. Van cliënten hoor ik vaak dat het (ten positieve) heel anders was dan zij verwachtten en dat het inderdaad moeilijk uit te leggen is, wat deze therapie inhoudt. De beste manier om hierachter te komen is door het zelf te ervaren! Ik hoop van harte dat je jezelf dit gunt, zodat jij ook de mooiste versie van jezelf kunt worden!

Met een sterke verbinding,

samen groeien...

Therapie en coaching

voor ouders en hun baby

Ouder-baby behandeling

 

Samen groeien, samen bloeien

De geboorte van een baby betekent een nieuwe start. Voor jouw baby, maar ook voor jou als ouder. Zelfs als het niet je eerste baby is. Waarschijnlijk is er ergens in jouw een ideaal plaatje: blije mama, blije papa, stralende baby. Het leven loopt helaas niet altijd zoals we dat het liefst zouden willen. Allerlei omstandigheden kunnen er voor zorgen dat jullie geen roze wolk ervaren. Een schaduw van (emotionele) stress of angst kan de verbinding tussen jou en je baby onder druk zetten. Het kan er voor zorgen dat je niet kunt genieten van jouw baby en het ouderschap.

En dat is ook niet zo gek, want alle grote levensveranderingen brengen stress met zich mee. De komst van een baby is nou net zo'n grote levensverandering. Met het krijgen van een baby wordt er heel veel aangeraakt in ons als mens. En juist de meest intensieve periodes in het ons leven, bieden de grootste kans tot groei. Ze nodigen uit om ons te ontwikkelen als persoon en nieuwe lessen te leren in het leven. Wanneer je deze kansen pakt, kom je steeds meer in je kracht te staan.

Voor je baby is dit net zo goed een belangrijke periode in het leven. De ontwikkeling van een mens gaat op geen enkel moment zo snel als in het eerste levensjaar. De bouwstenen voor hun ontwikkeling worden in dit jaar gelegd. Hiervoor hebben ze jou als ouder hard nodig. Zonder jou kan je kind niet overleven. Jij bent de persoon van wie ze afhankelijk zijn voor hun veiligheid. De band tussen jou en je kind is daarom van grote waarde voor de ontwikkeling van je baby. Als deze onder druk staat, om wat voor een reden dan ook, dan bied ik graag ondersteuning.

In onze sessie(s) ligt de focus op jouw welzijn, op het welzijn van jouw baby en vooral op jullie welzijn samen als gezin.

In een eerste afspraak komen ouder(s) altijd samen met hun baby. Daarna kijken we wat er nodig is: een afspraak samen of een sessie voor (één van) de ouder(s).

 

Wanneer kan je bij Babykennis terecht?

 

Klachten bij baby's:                                               

- Veel huilen                                                          

- Onrustig slapen                                                  

- Traumatische bevalling                                

- Alleengeboren tweeling                                           

- Na problematische start (medisch)

- Moeilijke/onverwerkte ervaringen  

Klachten bij ouders:

- Ernstige vermoeidheid/burn-out

- Niet kunnen genieten van de zwangerschap/baby

- Weinig band voelen met jouw baby

- Zorgen over ouderschap en invulling geven aan ouderschap

- Zorgen over de ontwikkeling van je kind

- Somberheid of angstklachten

- Ongeplande zwangerschappen

- Moeilijke/onverwerkte ervaringen

De sessies

In verbinding samen groeien

In de sessies gaan we aan de slag met de verbinding tussen jouw/jullie en je baby. Door samen goed te kijken, leren we wat jouw baby je wilt vertellen. Je leert je kind hierdoor nog beter kennen.

Wanneer moeilijke gevoelens de band onder druk zetten, dan besteden we hier op een liefdevolle manier aandacht aan. Ik help je met contact maken met het gevoel in je lichaam. Vanuit daar volgt een gesprek. Deze combinatie heeft een efficiënt helend effect.

Op die manier versterkt de verbinding met jezelf, met je kind en zitten jullie beiden lekkerder in je vel.

Baby papa mama handen.jpg
Foto%20Minke%20website%202020_edited.jpg

Over Minke

"Verbinding en vertrouwen staan centraal in de sessies die ik geef."

Minke is orthopedagoog (NVO) met een specialisatie in zwangerschap en het zeer jonge kind (DAIMH). Aanvullend is ze opgeleid in het geven van ouder-baby psychotherapie en ze heeft enkele jaren ouder-baby psychotherapie gegeven in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. In deze setting merkte Minke dat ze niet volledig haar ei kwijt kon, hoe mooi ze het werk ook vond. Ze miste de ingang via het lichaam, waar al onze herinneringen en emoties opgeslagen liggen. In plaats van praten over het gevoel, wilde zij meer het lichaam betrekken bij de behandeling, zodat er gesproken wordt vanuit het gevoel. Een efficiëntere manier om te helen. 

 

In 2012 richtte Minke Babykennis op. In eerste instantie gaf zij alleen nascholing over haar specialisatie Infant Mental Health (baby ontwikkeling en ouderschap). Tegelijkertijd heeft zij zich gefocust op ontdekken van haar missie in dit leven. Wat wil ze bijdragen? Ze heeft veel geïnvesteerd in haar eigen ontwikkeling. Minke is twee jaar begeleid door een boeddhistische leraar, ze heeft jarenlang transformatie therapie gevolgd, dagelijks gemediteerd en ze heeft de opleiding tot Lichaamsgericht Energetisch Therapeut gedaan. 

Inmiddels heeft Minke heel veel "tools" in haar rugzak om anderen te helpen helen en groeien. Het belangrijkste dat ze meebrengt in haar sessies, is de verbinding, het respect en het vertrouwen tussen haar en haar cliënten.

Image by Jonathan Borba

Plan een sessie

Wil jij ook graag lekker in je vel zitten samen met je baby? Wil je meer ontspanning ervaren in het contact met jouw baby zodat jullie band versterkt? Dan kan je een sessie bij me plannen.

 

Voordat je voor de eerste keer langskomt, vind ik het fijn om van je te horen wat jouw/jullie hulpvraag is. Waar loop je tegen aan en wat zou je graag willen bereiken met deze sessie(s)?  

 

Duur sessie: 75-90 minuten

Kosten: €105,-

De sessies worden vergoed als 'psychosociale zorg.' De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering.

 

Je kunt me even bellen (graag even inspreken als ik niet kan opnemen) of een bericht per mail sturen. 

Lig je nog in het kraambed? Dan kom ik de eerste keer op huisbezoek als je binnen een straal van 15 km van Naarden woont. Een online sessie is ook mogelijk.

06-26750845

Praktijk adres:

ten Boschstraat 76

Naarden