top of page

Zo blijf je in balans,
ondanks uitdagende werksituaties

Korte nascholing

Persoonlijke ontwikkeling

Leer jezelf en je behoeften nog beter kennen.

Balans

Vind en behoud je balans, met hulp van jouw zelf geschreven balansplan.

Verbinding

Versterk de verbinding met jouw patiënten/cliënten. En steun hen in de verbinding met hun baby.

Werk je met zeer jonge kinderen? Ervaar je een hoge werkdruk? Voel jij je gestresst na een werkdag? Heb te weinig tijd om tot jezelf te komen?

Dan is deze scholing voor jou!

 

Je hangt net de telefoon op met een moeder die in paniek opbelde, omdat haar ex agressief dreigde zijn baby mee te nemen. Ze weet niet wat ze moet doen om haar kindje in veiligheid te houden. Vervolgens staat er na een minuut een gezin binnen met een kindje dat heel veel huilt en ouders die zeer vlak reageren en erg somber ogen, om daarna in alle haast door te rennen naar een overleg met andere zorgprofessionals over casussen die extra aandacht behoeven.

​

Jouw verantwoordelijkheidsgevoel als je te maken krijgt met cliënten/patiënten in heftige situaties, kan ervoor zorgen dat je nog een stapje harder gaat lopen dan je al deed. De werkdruk in de zorg ligt hoog. Het kan daardoor extra moeilijk zijn om ruimte te vinden om zorgelijke, heftige of overweldigende gebeurtenissen een plaats te geven. Als je werkt met jonge kinderen, kan dit gevoel nog sterker spelen dan wanneer je werkt met enkel volwassenen. Jonge kinderen zijn nog zo afhankelijk en als hun ouders psychische of psychiatrische klachten ervaren, zijn deze kinderen extra kwetsbaar. Dit wakkert het verantwoordelijkheidsgevoel bij professionals vaak aan, waardoor het nog lastiger kan zijn om zelf in balans te blijven.

 

In deze nascholing op locatie besteden we aandacht aan het persoonlijk welzijn van de deelnemers. Hoe blijven zij staande ondanks een hoge werkdruk en regelmatige werkgerelateerde high-impact ervaringen.

Zorgen voor jezelf,
is ook zorgen voor de ander.
Want als jij niet in balans bent?
Hoe kan je een ander dan tot steun zijn?

 

De doelen van deze nascholing

​

Na deze opleiding…

1. Deelnemers checken 4 tot 12 keer per dag hoe het met hun lichaam gesteld is.

2. Deelnemers weten hoe ze hun ademhaling kunnen gebruiken om vitaal en in balans te blijven.

3. Deelnemers herkennen wat high-impact ervaringen met cliënten of patiënten (met psychische of psychiatrische klachten) doen met hun lijf en gevoel.

4. Deelnemers hebben zicht op de copingsmechanismen die ze gebruiken en welke mechanismen ze kunnen toevoegen aan hun repertoire tijdens stressvolle werksituaties.

5. Deelnemers hebben zicht op de copingsmechanismen die ze gebruiken en welke mechanismen ze kunnen toevoegen aan hun repertoire na stressvolle werksituaties.

6. Deelnemers begrijpen de impact van psychische en psychiatrische klachten bij ouders op hun baby. Zij voelen zich meer handelingsbekwaam doordat zij praktische tools hebben om ondersteuning te bieden.

7. Deelnemers hebben tools om hun eigen welzijn te verbeteren/behouden.

8. Deelnemers hebben een plan om hun eigen welzijn te verbeteren/behouden.

Voor wie?

Deze nascholing is geschikt voor professionals die werken met ouders en hun zeer jonge kind, zoals: JGZ medewerkers, neonatologie verpleegkundigen, kinderverpleegkundigen, jeugdhulpverleners, doula's, fysiotherapeuten, haptotherapeuten, en POH GGZ.

​

Duur

De nascholing bestaat uit één dagdeel van drie uur.
Deze nascholing kan via Zoom aangeboden worden.

​

Kosten

Online (zoom): €89,- p.p. (Inclusief certificaat/bijschrijven accreditatiepunten in het register).

Voor groepen/organisaties wordt een offerte op maat gemaakt.
Geen extra BTW kosten!

​

Accreditatie
Aangevraagd bij de V&VN.
Accreditatieaanvraag bij andere verenigingen is mogelijk op verzoek.


                                                                                                                                            

bottom of page